jako dirljivo

Elton John podijelio priču iz posljednjih dana Freddieja Mercuryja: Pa ne zaplačite...

Showbizz 10.11.18, 10:09h

Elton John podijelio priču iz posljednjih dana Freddieja Mercuryja: Pa ne zaplačite...
Sir Elton John u knjizi iz 2012. govorio je o tragičnim događajima koji su doveli do Mercuryjeve smrti, pri čemu je istaknuo koliko nesebična je rock legenda bila

 

BOHEMIAN RHAPSODY osvaja gledatelje diljem svijeta, a Freddie Mercury ponovo je u centru pažnje.

 

Život legendarnog pjevača utjecao je na mnoge, a njegov bliski prijatelj, Elton John, u svojoj knjizi Love is the Cure: On Life, Loss, and the End of AIDS podijelio je detalje o njegovim posljednjim danima.

 

Sir Elton John u knjizi iz 2012. govorio je o tragičnim događajima koji su doveli do Mercuryjeve smrti, pri čemu je istaknuo koliko nesebična je rock legenda bila. Elton John kaže da je Mercury, iako je znao da umire, još uvijek pokušavao pomoći drugima koliko god je mogao.

 


"Freddie nije javno obznanio da ima AIDS sve do dana prije nego je umro 1991. godine. Iako je bio 'električan' na pozornici, bio je zaista privatna osoba izvan pozornice. No Freddie mi je rekao da ima AIDS odmah nakon što mu je dijagnosticiran 1987. Bio sam shrvan. Vidio sam što je ta bolest napravila mnogim mojim prijateljima i znao sam točno što će napraviti Freddieju. Kao što je znao i on. Znao je da smrt, bolna smrt, dolazi. No bio je strašno hrabar. Održavao je imidž, nastavio nastupati s Queenom i ostao je biti duboko velikodušna osoba kakva je uvijek bio".

 

"Kako je Freddie propadao kasnih 80-ih i početkom 90-ih, bilo je to gotovo previše za podnositi. Slomilo mi je srce kad sam vidio koliko mu je AIDS opustošio život. Na kraju, tijelo mu je prekrio Kaposijev sarkom, zloćudni tumor. Bio je gotovo slijep. Bio je preslab da uopće stoji."

 

"Bilo bi pošteno da je posljednje dane proveo brinući samo za vlastitu udobnost. No to nije bio on. Zaista je živio za druge. Freddie je preminuo 24. studenog 1991. godine i nekoliko tjedana nakon sprovoda još uvijek sam tugovao. Na Božić saznao sam da je Freddie ostavio posljednji dokaz svoje nesebičnosti. Tugovao sam kad mi se prijatelj pojavio na vratima i donio zamotano nešto u jastučnicu. Unutra je bila slika jednog od mojih omiljenih umjetnika, britanskog slikara Henryja Scotta Tukea. I unutra je bila poruka od Freddieja. Godinama prije, Freddie i ja smislili smo si nadimke, naša 'drag-kraljica alter ega'. Ja sam bio Sharon, a on je bio Melina. U njegovoj poruci je pisalo: 'Draga Sharon, mislila sam da bi ti se ovo svidjelo. S ljubavlju, Melina. Sretan Božić".

 

"Bio sam preplavljen emocijama, imao sam 44 godine tad i plakao kao dijete. Taj predivan čovjek u svojim posljednjim danima nekako je uspio pronaći mi lijep božićni poklon. Koliko god da je taj moment bio tužan, često se upravo njega sjetim kad razmišljam o Freddieju, jer hvata njegov karakter kao čovjeka. U smrti, podsjetio me što ga je činilo toliko posebnim u životu".

 

(Index, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI