FOTO/ ŽELI POSTATI GRADONAČELNICA JEDINOG BH. GRADA NA JADRANU

U Neumu kamenovana kuća kandidatkinje SDA Đemile Talić-Gabriel: 'Probudila nas je buka, mislili smo da neko puca...'

Hronika 09.11.18, 11:21h

U Neumu kamenovana kuća kandidatkinje SDA Đemile Talić-Gabriel: 'Probudila nas je buka, mislili smo da neko puca...'
Đemila Talić–Gabriel bila je na ovogodišnjim Općim izborima kandidatkinja SDA za Parlament Federacije BiH, a na predizbornim skupovima je najavljivala kako je sa svojim mužem, jednim od sto najuticajnijih svjetskih biznismena, spremna investirati u Bosnu i Hercegovinu

 

 

U Neumu je kamenovana kuća Đemile Talić–Gabriel, počasne konzulice Bosne i Hercegovine za regiju Novi Južni Vels u Australiji.


- Jutros oko 2.45 sati nas je probudila čudna buka. Mislili smo da neko puca po našoj kući. Tako je sve zvučalo. Suprug Chris htio je da izađe da vidi šta se dešava, ali sam ga spriječila. Odmah smo pozvali policiju i patrola je kod naše kuće bila za deset minuta. Tek ujutru smo vidjeli veća oštećenja na krovu i stepenicama. Ne znam kome ovo stvarno treba. Pretrpjeli smo veliki šok i strah, i vjerujemo da će MUP uraditi svoj dio posla i pronaći počinioce – kaže Đemila Talić–Gabriel.


Inače, Đemila Talić–Gabriel bila je na ovogodišnjim Općim izborima kandidatkinja SDA za Parlament Federacije BiH, a na predizbornim skupovima je najavljivala kako je sa svojim mužem, jednim od sto najuticajnijih svjetskih biznismena, spremna investirati u Bosnu i Hercegovinu.

 

djemila-gabriel


Većinu svojih poslovnih aktivnosti veže za Neum, a tokom izborne kampanje otkrila je i da bi u dogoledno vrijeme željela postati gradonačelnica jedinog našeg grada na Jadranu.

 
U javnosti je odjeknula i njena izjava da joj je dovoljno samo 12 mjeseci da "od Neuma napravi Monte Carlo", što je u javnosti odjeknula i kao najava "procvara kocnarnica na vh. Jadranu".


- Rekla sam, dajte mi samo dvanaest mjeseci, ne trebaju mi četiri godine, da vidite kako se može napraviti bez velikih ulaganja mali Monte Carlo u Bosni i Hercegovini. Imamo velike mogućnosti da radimo na ulaganjima gdje će strani ulagači doći ovdje i ostaviti svoj novac, napraviti nekretnine, zaposliti ljude - poručila je tada Talić-Gabriel.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI