RASKRINKAVANJE AUTOMAFIJE U BIH

Nakon akcije u Rogatici i zapljene crnog terenca 'Range Rover': Slaven Dakić ostaje u pritvoru

Hronika 08.11.18, 16:26h

Nakon akcije u Rogatici i zapljene crnog terenca 'Range Rover': Slaven Dakić ostaje u pritvoru
Slaven Dakić ostaje u pritvoru, osumnjičen za tešku krađu i sprečavanje dokazivanja

 

Općinski sud Sarajevo (OSS) je, odlučujući o prijedlogu Tužiteljstvo Kantona Sarajevo, odredio jednomjesečni pritvor Slavenu Dakiću, koji se sumnjiči za krivična djela - teška krađa i sprečavanje dokazivanja, potvrdila je Feni njegova advokatica Belma Balijagić Džuho


Dakić je uhapšen u ponedjeljak na području Rogatice, a u utorak predan u nadležnost Tužiteljstva KS, gdje ga je u srijedu saslušao postupajući tužitelj, nakon čega je u OSS-u održano ročište za određivanje pritvora. 


Prema obrazloženju Tužiteljstva KS, pritvor osumnjičenom zatražen je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo. 


Dakić je uhapšen u akciji u kojoj je pronađen i zaplijenjen crni terenac „Range Rover“, koji je spominjan kao vozilo koje su koristile osobe prilikom svirepog ubistva policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u Sarajevu 26. oktobra. 


Inače, Dakić je jedan od optuženih u akciji 'Volan', jedne od najvećih akcija u suzbijanju autokriminala, a u kojoj je optužen i Srećko Trifković, kojem je u međuvremenu određen pritvor zbog sumnje da se može dovesti u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca.


(FENA/ad) 

BLIN
KOMENTARI