Nakon što je počelo suđenje Merhunisi Dedić

Progovorio otac bebe otete u Hadžićima: Vrijeme je da prekinem šutnju, ništa nije istina od onoga što je rečeno...

Hronika 06.11.18, 12:55h

Progovorio otac bebe otete u Hadžićima: Vrijeme je da prekinem šutnju, ništa nije istina od onoga što je rečeno...
Nije istina da je moja supruga Lejla vodila trudnoću na GAK-u, već u Hadžićima, gdje i stanujemo, kaže Ismailovski

 

Nakon četiri mjeseca vrijeme je da prekinem šutnju o slučaju otmice moje bebe koja je bila žrtva Merhunise Dedić i, nažalost, nije jedina. I ništa nije onako kako je do sada plasirano u javnosti, započinje svoju ispovijest za „Avaz“ Kenan Ismailovski, otac djeteta kojeg je u julu otela 28-godišnjakinja iz Visokog.

 

U Općinskom sudu Sarajevo iza zatvorenih vrata jučer joj je počelo suđenje. To je Kenana, kako je za Avaz rekao, ponukalo da otvori dušu o svemu što se dešavalo tokom istrage koja je rezultirala podizanjem optužnice protiv Dedić.

 

- Nije istina da je moja supruga Lejla vodila trudnoću na GAK-u, već u Hadžićima, gdje i stanujemo. Nije se porodila na GAK-u, nego u Općoj bolnici “Prim. Dr. Abdulah Nakaš”. Sve vrijeme pogrešne informacije se prenose. Merhunisu nije upoznala na GAK-u, jer nije tu ni vodila trudnoću – priča za Avaz Kenan.

 

merhunisa-dedic-privodenje-otmica

Privođenje Merhunise Dedić

 

Nerado se sjeća dana kada je supruga Lejla primila poziv s Klinike Jezero odakle joj je rečeno da bebu dovede zbog neurednih nalaza.

 

- Taj dan primila ju je Merhunisa Dedić, koja se predstavila kao stažista. Koliko znam, počela je stažirati nekoliko dana prije ovoga. Nije imala maramu na glavi taj dan. Tu je s njom bila jedna medicinska sestra. Bebi je izvađena krv i Lejla se s našim djetetom nakon toga vratila kući – kaže Kenan.

 

Idući dan, kako je ispričao za Avaz, beba je nestala iz stana i tad nastaje haos u porodici.

 

Šta se dalje dešavalo, saznajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI