VIDEO/ SDP, Naša stranka i DF održali pres-konferenciju

Nikšić: CIK priprema odluke koje nisu ništa drugo nego državni udar na BiH!

Front 06.11.18, 12:21h

Nikšić: CIK priprema odluke koje nisu ništa drugo nego državni udar na BiH!
Prema informacijama koje imamo, CIK ovih dana razmatra i ima želju da donese odluku nešto radikalniju nego što je bila ona o kojoj smo prošli put govorili, rekao je Nikšić

 

Predsjednik SDP-a Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić poručio je danas na konfreneciji za novinare da Centralna izborna komisija priprema odluke koje nisu ništa drugo nego ''državni udar na Bosnu i Hercegovinu''.

 

Lider SDP-a kazao je da je i ranije upozoravao na djelovanje CIK-a naglasivši da je krajnje vrijeme da ''CIK shvati da niko u ovoj zemlji ne može biti iznad Ustava i zakona''.

 

''Upozoravali smo i pokušali pozvati ljude iz CIK-a da shvate da niko u ovoj zemlji ne može biti iznad Ustava i zakona. Prema informacijama koje imamo, CIK ovih dana razmatra i ima želju da donese odluku nešto radikalniju nego što je bila ona o kojoj smo prošli put govorili. Nema nikakvog spora da CIK može donijeti odluku o raspodjeli mandata uz poštivanje Ustava, osnova za izračun broja delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH treba biti popis iz 1991. godine. Da iz svakog kantona u Dom naroda ide po jedan predstavnik iz svakog konstitutivnog naroda ukoliko je najmanje jedan izabran. Sve ostalo je neustavno i sve drugo će biti predmet i krivične odgovornosti članova CIK-a. Mislim da se niko ne treba zavaravati u CIK-u i da ovakvim ponašanjem i kršenjem Ustava ustvari ne mogu imati ni imunitet. Mislim da niko, a pogotovo CIK nema pravo kršiti Dejtonski sporazum jer BiH ni u Dejtonu nije bila podijeljena na tri etničke državice'', kazao je Nikšić, prenosi N1.

 

Šta je još izjavio Nikšić, te šta su poručili Peđa Kojović (Naša stranka) te Zlatko Miletić (DF) pogledajte u videu:

 

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: Fena/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI