detalji velike akcije SIPA-e

Nakon pronalaska ukradenih vozila i Range Rovera, poznata imena uhapšenih u Rogatici

Hronika 06.11.18, 15:06h

Nakon pronalaska ukradenih vozila i Range Rovera, poznata imena uhapšenih u Rogatici
Lica su lišena slobode, a uz saglasnost i pod nadzorom tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo izvršen je uviđaj na licu mjesta, nakon čega su lica i vozilo predati Državnoj agenciji za istrage i zaštitu BiH, na dalje postupanje, saopćeno je iz MUP-a RS

 

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo su, 05.11.2018. godine, na osnovu operativnih informacija Državne agencije za istrage i zaštitu BiH, da se na području Sokoca kreće putničko motorno vozilo marke "Range Rover“, te da postoji sumnja da se radi o otuđenom vozilu izvršili blokadu, saopšteno je iz MUP-a RS.

 

Tom prilikom je na lokalitetu Gluhovina, opština Rogatica uočeno navedeno vozilo, a u blizini vozila zatečena lica inicijala S.D. (1988) iz Istočne Ilidže, R.B. (1967) iz Sokoca i Z.J. (1964) iz Rogatice.

 

- Lica su lišena slobode, a uz saglasnost i pod nadzorom tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo izvršen je uviđaj na licu mjesta, nakon čega su lica i vozilo predati Državnoj agenciji za istrage i zaštitu BiH, na dalje postupanje.

 

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je navedeno vozilo otuđeno 12.09.2018. godine, na području Kantona Sarajevo.

 

Takođe, širim pregledom blokiranog područja, u rejonu sela Barnik, opština Sokolac pronađena su još dva putnička motorna vozila, kao i veća količina auto dijelova, za koja postoji sumnja da potiču iz krivičnih djela "Krađa“ izvršenim na području Kantona Sarajevo.

 

Nakon izvršenog uviđaja, vozila i auto dijelovi će biti predati MUP-u Kantona Sarajevo - saopšteno je iz MUP-a RS.

 

Kako u međvremenu saznaje Oslobodjenje, uhapšeni su Rade Bartula, Zoran Jovičić i Slaven Dakić. Inače, Dakić je jedan od optuženih u akciji "Volan", jedne od najvećih akcija u suzbijanju automafije, a u kojoj je optužen i Srećko Trifković, kojem je određen pritvor zbog sumnje da se može dovesti u vezu s ubistvom policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Slaven Dakić je svojevremeno pucao i na Dejana Vukovića - Super Bebu, automafijaša iz Istočnog Sarajeva, s kojim je u sukobu.

 
 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI