međunarodni turnir u murskoj soboti

Dva zlata i dva srebra za mlade hrvače Bosne

Sport 05.11.18, 10:57h

Dva zlata i dva srebra za mlade hrvače Bosne
"Bosna" je u ekipnom poretku zauzela četvrto mjesto sa zaostatkom od tri boda za Češkom koja je imala devet takmičara

 

 


Proteklog vikenda u Murskoj Soboti održan je veliki međunardoni turnir u hrvanju za mlađe uzrasne kategorije. Na tom takmičenju je učestvovalo 120 takičara iz 11 država i 23 kluba.


Hrvački klub "Bosna" je ostvario stopostotni učinak sa svoja četiri predstavnika. Affan Smajić je u kategoriji do 60 kg osvojio zlatnu medalju pobijedivši sve svoje protivnike "tuš"-em, a Munib Sejfić je u kategoriji do 50 kg osvojio prvo mjesto također pobjedom "tuš"-em.

 

Srebrenu medalju je osvojio Husein Gegić u kategoriji do 70 kg, koji nije uspio u finalu da pobijedi predstavnike Ukranije iako je pokazao zavidnu borbenost pobjedivši sve svoje protivnike "tuš"-em, dok je isto tako srebrenu medalju osvojio i Fahd Tabaković koji izrasta u jednog velikog borca.


"Bosna" je u ekipnom poretku zauzela četvrto mjesto sa zaostatkom od tri boda za Češkom koja je imala devet takmičara.


Na turniru u Murskoj Soboti s ekipom "Bosne" je bio i Avdulah Kukić, međunarodni sudija, i treneri Brkanić Bajro i Hodžić Fahrudin.


Već narednog vikenda u Petrinji (Hrvatska) hrvače "Bosne" očekuje još jedan jak međunarodni turnir, saopćeno je iz ovog kluba.

 


(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI