Goran Jeličić 'odavao utisak da nešto skriva'

Kako je policija otkrila da se u njihovim redovima krije osumnjičeni za ubistvo Irene Predojević: Ovaj detalj mu je presudio!

Hronika 02.11.18, 15:23h

Kako je policija otkrila da se u njihovim redovima krije osumnjičeni za ubistvo Irene Predojević: Ovaj detalj mu je presudio!
Podsjetimo, policajac i karatista Goran Jeličić iz Kozarske Dubice uhapšen je zbog sumnje da je prije 13 godina na svirep i podmukao način ubio sugrađanku Irenu Predojević (28)

 

Goran Jeličić, osumnjičeni za svirepo ubistvo Irene Predojević, uhapšen je nakon dodatne detaljne provjere dosijea, te iskaza svih svjedoka koji su na bilo koji način u prošlosti dugoj 13 godina bili predmet obrade u ovom slučaju. Srpskainfo saznaje da je priča koja je osumnjičenog držala daleko od očiju javnosti punih 13 godina počela da se ruši kada je nedavno ostao bez alibija za kobnu noć.

 

Nakon što je pozvan na saslušanje u policiju, osumnjičeni Jeličić je, kako otkriva izvor, bio pomalo nervozan, a njegovo ponašanje otkrilo je da nešto ipak, skriva.

 

– U ovakvim slučajevima psihološke procjene neke osobe u pitanju su detalji, od pokreta koje nesvjesno pravi osumnjičeni, tikova i drugih. Jeličić je tokom saslušanja odavao utisak da nešto skriva, ali opet je pokušavao da ostane ravnodušan. Čudan je čovjek – naveo je izvor Srpskainfo iz istrage.

 

Dodaje kako su više puta čitali sve zapisnike, izjave svjedoka i analizirali ih.

 

– Stalno su se ponavljala pitanja ko je mogao biti toliko surov, a sa druge strane i toliko precizan u skrivanju tragova, pa smo na kraju došli do osumnjičenog kolege policajca. Jedan od detalja koji je presudio bio je trenutak kada je osumnjičeni ostao bez alibija za kobnu noć. Ubrzo su se kockice počele slagati. Jeličić je poznavao žrtvu, a kobne noći ponudio je Ireni da je odveze kući. Vjerujući da se radi o poštenom komšiji, koji je bio bez mrlje u svom životu, a pri tome još i policajac, Irena nije ni slutila da je te noći sjela u auto svirepog ubice – ispričao je izvor iz istrage.

 

Podsjetimo, policajac i karatista Goran Jeličić iz Kozarske Dubice uhapšen je zbog sumnje da je prije 13 godina na svirep i podmukao način ubio sugrađanku Irenu Predojević (28).

 

Jeličić je uhapšen u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske, a sve je obavljeno pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru.

 

Nakon hapšenja istražioci su pretresli porodičnu kuću Jeličića, a njegove komšije bile su u šoku nakon saznanja da je dugogodišnji policajac i karatista osumnjičen za svirepi zločin.

 

Svi su postavljali samo jedno pitanje – kako je moguće da je toliko dugo Jeličić živio mirno sa saznanjem šta je učinio.

 

Mučko ubistvo koje je šokiralo Srpsku, BiH i region izvršeno je u ranim jutarnjim časovima 7. avgusta 2005. Nekoliko časova kasnije, vidjevši da se Irena nije vratila kući, porodica je prijavila nestanak. Dan kasnije mještani su kod devastiranih kuća na divljoj deponiji u selu Božići pronašli ugljenisani ženski leš. DNK vještačenjem ubrzo je utvrđeno da se radi o nestaloj Ireni Predojević.

 

Obdukcija je utvrdila da se radilo o nasilnoj smrti, odnosno da je djevojka zadavljena, pa zapaljena.

 

– Sve je izgledalo kao neki film, jer se ubistvo izdvajalo po svojoj svireposti. Jedino što je ostalo od nesrećne djevojke bilo je njeno stopalo – ispričao je izvor iz istrage.

 

Uslijedili su dani, mjeseci i godine agonije kako za porodicu, tako i za istražioce. Zbog stravičnog ubistva saslušavani su mnogi, čak je bilo i onih koji su priznavali zločin pod nerazjašnjenim okolnostima, pa povlačili to priznanje, jer je utvrđeno da su ga dali pod prisilom.

 

Potraga

 

Detaljno “češljanje” terena u istrazi ubistva Irene Predojević i provjeravanje sumnjivih osoba povezanih sa kriminalnim podzemljem dovelo je i do rješavanja ubistava izvršenih u Kozarskoj dubici u režiji Gorana Kotarana. Podsjetimo, u dvorištu porodične kuće Kotarana pronađena su tijela Seada Kanurića i Predraga Vrbana. Kotaran je u međuvremenu osuđen na 20 godina robije. Iako nije bilo dokazano za tako nešto, većina je upravo njemu pripisivala da je povezan i sa ubistvom Predojevićeve.

 

– Kada su teška krivična djela u pitanju, uvijek se polazi od toga da ga je izvršio neko ko je već poznat policiji, ko je bio hapšen zbog sličnog ili nekog drugog krivičnog djela. Otežavajuće okolnosti u istrazi su kada to uradi neko kome je to prvo krivično djelo – objasnio je izvor iz istrage.

 

Jedini pravi trag koji je policija godinama imala to je da je u noći ubistva Predojevićeve primjećen “golf 2” tamnije boje, ali ništa više.

 

(Srpskainfo.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI