Na mjestu nekadašnjeg hotela Sarajevo

Novi hotelski brend Ibis Styles u Sarajevu, investicija vrijedna 30 miliona KM

Biznis Klub 01.11.18, 18:27h

Novi hotelski brend Ibis Styles u Sarajevu, investicija vrijedna 30 miliona KM
Hotel će unikatnim dizajnom ponuditi svojevrsni prikaz Sarajeva u svim njegovim različitostima, a svaki element dizajna simbolizira nešto što postoji u Sarajevu, kao što su bosanski ćilimi ili Zimske olimpijske igre

 

Na mjestu nekadašnjeg hotela Sarajevo, u općini Novi Grad, sredinom novembra će biti otvoren novi hotelski brend Ibis Styles, čime će biti obogaćena hotelsko-turistička ponuda u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. 



Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić obišao je danas radove na dogradnji i opremanju novih hotelskih sadržaja koji se privode kraju kada je istaknuo da je kupovina i dogradnja hotela u vrijednosti  30 miliona KM najveća investicija u općini Novi Grad u ovoj godini. 



- Za nas je ova investicija vrlo značajna, jer se radi o otvaranju oko 30 novih radnih mjesta, tako da će sada u hotelu raditi 70 uposlenih - dodao je Efendić, ističući da radove izvodi više od 200 radnika iz 50 domaćih firmi. 



Hotel će unikatnim dizajnom ponuditi svojevrsni prikaz Sarajeva u svim njegovim različitostima, a svaki element dizajna simbolizira nešto što postoji u Sarajevu, kao što su bosanski ćilimi ili Zimske olimpijske igre. 



Radi se o jednom od najvećih hotela u Sarajevu s kapacitetom od oko 200 soba, a konferencijske dvorane moći će primiti do 800 gostiju. Novi hotelski brand Ibis Styles posluje na više od 400 lokacija širom svijeta, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.



(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI