VIDEO/ Najveća evropska niskotarifna aviokompanija

Prvi avion 'Ryanaira' sletio na banjalučki aerodrom: 'Ovo je veliki dan za Republiku Srpsku'

Biznis Klub 30.10.18, 20:09h

Prvi avion 'Ryanaira' sletio na banjalučki aerodrom: 'Ovo je veliki dan za Republiku Srpsku'
Ovo je jedan od najznačajnijih događaja za RS i njene građane. Pregovori za uspostavljanje avio-linija su trajali godinama i izuzetno mi.je drago da je to sada realizovano, ističe Cvijanović

 


Na banjalučki aerodrom sletio je prvi avion kompanije “Ryanair”, koji je letio iz Stokholma.

 

Duško Kovačević, direktor Aerodroma RS rekao je da je ovo veliki dan kako za Banjaluku, tako i za RS.

 

“Mi ćemo svakako nastojati da proširimo saradnju sa još nekim kompanijama i da građanima ponudimo još neke interesantne destinacije na koje bi mogli letjeti”, rekao je Kovačević

 

Avion je dočekan vodenim topovima.

 

ryanair-banjaluka-putnici-avion

 

“Ryanair” ja najveća evropska niskotarifna aviokompanija, koja je ovim zvanično uspostavila letove iz BiH, odnosno Banjaluke.

 

Na aerodrom su avion dočekali Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS, Igor Radojčić, gradonačelnik Banjaluke, Natalija Trivić, načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza RS, Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora i Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma RS.

 

“Ovo je jedan od najznačajnijih događaja za RS i njene građane. Pregovori za uspostavljanje avio-linija su trajali godinama i izuzetno mi.je drago da je to sada realizovano”, ističe Cvijanović.

 

Vladimir Milićević, pilot koji je upravljao avionom koji je doletio iz Stokholma rekao je da je let protekao uredno.

 

“Let je protekao bez turbulencija i uredno, a na banjalučki aerodrom smo došli da ostanemo, odnosno da nastavimo saradnju“, naveo je Milićević.

 

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI