potez dana/ pomogao teško bolesnom dječaku

Džeko još jednom pokazao veliko srce: 'Da, Edin je uplatio cjelokupan iznos za operaciju...'

Hronika 30.10.18, 14:03h

Džeko još jednom pokazao veliko srce: 'Da, Edin je uplatio cjelokupan iznos za operaciju...'
Liječenje za ovu bolest u Bosni i Hercegovini se nažalost ne može adekvatno sprovesti, pa je njegova majka uputila apel na mnoge adrese kako bi se njenom dječaku pomoglo

 


Dječak Harun iz Zenice postao je bosanskohercegovačkoj javnosti poznat po rijetkoj bolesti zbog koje nema samokontrolu, a zbog toga ima razne poteškoće u svakodnevnici.

 

Liječenje za ovu bolest u Bosni i Hercegovini se nažalost ne može adekvatno sprovesti, pa je njegova majka uputila apel na mnoge adrese kako bi se njenom dječaku pomoglo.

 

Kada su informacije o Harunovom stanju došle do Edina Džeke, Dijamant je odlučio na sebe preuzeti kompletne troškove Harunovog liječenja.

 

- Edin Džeko na desetine puta je učestvovao u humanitarnim akcijama, za koje javnost zna, a duplo više puta je učestvovao u humanitarnim akcijama za koje javnost ne zna, niti Edin želi da se to sazna. Nikad ne pomaže da bi se time hvalio, već zbog toga što je dobar čovjek i što želi pomoći. Nažalost, u BiH ima jako mnogo ljudi i organizacija, kojima je pomoć itekako potrebna, a Edin i njegova supruga su posebno slabi na djecu. Da, Edin je uplatio cjelokupan iznos koji je bio potreban za operaciju Haruna Kape i pratit će njegovo zdravstveno stanje – potvrdio je Jasmin Ligata, PR Edina Džeke.

 

(Hayat, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI