NIJEDAN NJEGOV LJUBAVNIK NIJE JE MOGAO ZAMIJENITI

Ko je jedina žena s kojom je Freddie Mercury bio u vezi? A ostavio joj je i najveću tajnu nakon smrti...

Showbizz 30.10.18, 13:02h

Ko je jedina žena s kojom je Freddie Mercury bio u vezi? A ostavio joj je i najveću tajnu nakon smrti...
Mary je uspjela opravdati Freddiejevo povjerenje pa je ovu tajnu sačuvala čak i od njegovih roditelja i njegovog kasnijeg životnog partnera Jimija Huttona

 

Kada je preminuo, Freddie Mercury nije želio da itko zna gdje se nalazi njegova urna s pepelom, kako njegov grob ne bi bio oskrnavljen, pa je ovu tajnu povjerio ženi za koju je govorio da je ljubav njegovog života.  Oporukom je obvezao svoju bivšu zaručnicu Mary Austin da se pobrine za pepeo i nikada javno ne kaže što je uradila s njim. 


Mary je uspjela opravdati Freddiejevo povjerenje pa je ovu tajnu sačuvala čak i od njegovih roditelja i njegovog kasnijeg životnog partnera Jimija Huttona. Do dana današnjeg Mary nije odala tajnu gdje se nalazi urna s njegovim pepelom, piše Express.hr.


Freddie i Mary započeli su vezu početkom sedamdesetih godina i bili su zajedno pet godina.


Rastali su se kada je Freddie upoznao američkog producenta iz Electro Recordsa s kojim je započeo ljubavnu vezu. Unatoč rastanku ostali su jako bliski i do kraja života ju je Freddie smatrao pravim prijateljem.  


Njegova radna soba ostala je ista kao kad je bio živ; u njoj je veliki klavir, na kojem je skladao neke od svojih najvećih hitova, uključujući i 'Bohemian Rhapsody' s albuma 'A Night at the Opera' iz 1975, te antikni namještaj kojega je obožavao.


- Gdje god se okrenem sjećanja su na njega. Čujem neku posebnu pjesmu i preplave me emocije. 20 smo godina živjeli pod istim krovom - ispričala je Mary.


- Freddie je bio zabavan. Viđala sam ga ozbiljnog samo kad je radio na pjesmama.  

 


Poslije šest godina njihove veze tijekom kojih ju je zaprosio, zatim objavio je da je gay, počeo je mijenjati partnere i živjeti poročno, no njegova ljubav prema Mary nikad nije prestala. Obećanje koje mu je dala nikada neće prekršiti.  


- Nikada nisam izdala Freddieja dok je bio živ. I neću ga izdati ni sada - poručila je Mary.


Kada je Freddie umro, ona je zapala u krizu, a ubrzo se suočila s velikom ljubomorom, jer je upravo njoj Freddie ostavio svu svoju imovinu.


- Mislila sam kako mi je Freddie ostavio prevelik teret i mislila sam da se s tim neću moći nositi. Upozorio me je da će kuća biti veći izazov nego što sam svjesna. Zahvalna sam mu što me na to upozorio, jer sam se brzo sudarila s velikom ljubomorom - sjeća se Mary.


Ostali članovi benda nisu mogli prihvatiti to što je Mary naslijedila njegovu imovinu. Kaže kako ju je Freddie upozorio da će se sresti s ljubomorom.


- I bio je u pravu - dodaje gorko. Kaže da ne razumije zašto su bivši članovi benda toliko ljubomorni jer za nju to su samo cigle i prolazne stvari.


- Bio je jako velikodušan prema njima, ali mislim da oni to nisu shvatili. Mislim da ne cijene i ne shvaćaju što im je Freddie ostavio. Ostavio im je četvrtinu profita posljednja četiri albuma, a nije morao to uraditi. Nikad se ne čujem s njima. Kad je on umro, oni su samo nestali - priča Mary.

 

freddie-i-mary


Mary ga je njegovala do zadnjih dana. Njegova ljubav prema Mary nikad nije prestala. Zato obećanje koje mu je dala nikada neće prekršiti.  


Mercury je jednom izjavio da nijedan njegov ljubavnik nije mogao zamijeniti Mary.


- Ona je jedini prijatelj kojeg imam i jedini prijatelj kojeg želim. To je za mene bio pravi brak - rekao je svojedobno.


Mary je išla s Queen na turneje sedamdesetih godina, a ovih je dana Brian May objavio jednu od rijetkih fotografija s tih putovanja na kojima su Freddie i Mary zajedno.

 

(Express.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI