NOVA INVESTICIJA VLASNIKA 'VIOLETE'

Bogati Hercegovac i poduzetnik kupuje bivši vojni hotel u Baškoj Vodi? Od tri ponude, njegova je najjača...

Biznis Klub 28.10.18, 11:42h

Bogati Hercegovac i poduzetnik kupuje bivši vojni hotel u Baškoj Vodi? Od tri ponude, njegova je najjača...
Vlasnik kompanije Marea Alta je Petar Ćorluka koji je i vlasnik jedne od najuspješnijih bh. kompanija, Violete iz Gruda

 

 

Tri ponude pristigle su u hrvatsko Ministarstvo državne imovine za kupovinu bivšeg vojnog hotela Hrvatska u Baškoj Vodi, a najviše je ponudio Petar Ćorluka, vlasnik hrvatske firme Marea Alta i bosanskohercegovačke Violete.

 

Ministarstvo državne imovine Hrvatske objavilo je u petak da je za kupovinu hotela Hrvatska u Baškoj Vodi zaprimilo tri obavezujuće ponude i to slatinske firme Maros nekretnine, zagrebačke Adria Coast turizam i makarske kompanije Marea Alta.


Upravo je makarska firma za ovaj hotel u blizini mora, bivšu vojnu nekretninu kategoriziranu sa dvije zvjezdice, ponudila najviše i to 46,13 miliona kuna (nešto više od 12 miliona KM).

 

Kako se navodi na portalu Fininfo.hr vlasnik kompanije Marea Alta je Petar Ćorluka koji je i vlasnik jedne od najuspješnijih bh. kompanija, Violete iz Gruda.

 

petar-corluka

 

Ćorluka već posjeduje jedan hotel u Bosni i Hercegovini a riječ je o hotelu Colors Inn koji se nalazi u Sarajevu.

 

Hotel Hrvatska je smješten u centru Baške Vode, ima 136 smještajnih jedinica, od čega 128 soba i 8 apartmana. Hotel se već ranije ove godine nudio na prodaju, po početnoj cijeni od gotovo 44 miliona kuna (skoro 11,6 miliona KM) i uz jamčevinu od 2,1 milion kuna (oko pola miliona KM), na koji nije pristigla niti jedna ponuda. 

 

Maros nekretnine ponudile su za hotel cijenu od 36,5 miliona kuna (blizu 9,5 miliona KM) a Adria Coast turizam 42,4 miliona (nešto više od 11 miliona KM).

 

(BiznisInfo/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI