u drugom kolu grupe 5 kvalifikacija za EP

Poraz bh. rukometaša u Mejdanu od reprezentacije Češke (20:25)

Sport 27.10.18, 22:01h

 Poraz bh. rukometaša u Mejdanu od reprezentacije Češke (20:25)
Nakon trijumfa prije samo dva dana u Minsku rukometaši BiH nisu uspjeli povratiti snagu te su priznati poraz izuzetno raspoloženim Česima koji su došli do druge pobjede

 

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpjela je prvi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine. 


Izabranici selektora Bilala Šumana u drugom kolu grupe 5 kvalifikacija večeras su u Tuzli poraženi od selekcije Češke Republike sa 20:25 (10:12). 


Nakon trijumfa prije samo dva dana u Minsku rukometaši BiH nisu uspjeli povratiti snagu te su priznati poraz izuzetno raspoloženim Česima koji su došli do druge pobjede. Prvih petnaestak minuta bilo je izjednačeno, a onda su Česi napravili seriju od 3:0 i u 21. minuti došli do vodstva od 9:6. U tim trenucima briljirao je Hrtska koji je postigao pet od devet čeških pogodaka, a na golu je nesavladiv bio Galia sa nekoliko dobrih intervencija od kojih je jedna odbrana sa sedam metara. 


Golgeterski post bh. reprezentacije prekinuo je Prce, a do kraja poluvremena BiH je imala priliku da dođe do izjednačenja. No, u posljednjoj minuti Galia je upisao još jednu odbranu, a u narednom napadu Česi su bili precizni te na odmor otišli sa dva gola prednosti. 


U drugom poluvremenu potpuno se raspala igra bh. tima. Česi su koristili svaku grešku u napadu bh. tima i serijom golova u 38. minuti došli do šest golova prednosti. Reprezentacija BiH bila je bez ideje u napadu pa su za dvadesetak minuta postigli samo četiri pogotka.  


Do kraja su Česi održavali prednost i rutinski susret priveli kraju te upisali drugu pobjedu u kvalifikacijama. 


Selektor Bilal Šuman nakon meča je istaknuo da su njegovi igrači napravili preveliki broj grešaka i da je to presudilo. 


- U svim segmentima moglo je biti bolje. Napravili smo puno tehničkih grešaka, mnogo šuteva koji nisu završili u golu. Iskreno, planirali smo ovdje dva boda, no ostaje sve otvoreno - kazao je Šuman. 


Najefikasniji u reprezentaciji BiH bio je Panić sa pet pogodaka, a Tarabochia i Burić su postigli po tri. 


Hrtska je sa sedam pogodaka bio najefikasniji u selekciji Češke, Ždrahala je postigao četiri, dok je golman Galia imao 15 odbrana i jedan postignuti pogodak. 


Naredni meč reprezentacija BiH igra u aprilu sljedeće godine kada ide u goste selekciji Finske.


(FENA/ad) 

BLIN
KOMENTARI