cure novi šokantni detalji o ubistvu saudijskog novinara

Ko su zloglasni 'Tigrovi' koji bez pogovora slušaju bin Salmana: Odnijeli su Khashoggijeve odrezane prste u Rijad i...

Hronika 24.10.18, 12:54h

Ko su zloglasni 'Tigrovi' koji bez pogovora slušaju bin Salmana: Odnijeli su Khashoggijeve odrezane prste u Rijad i...
Odred izvršava i zataškava likvidacije tako da izgledaju kao automobilske nesreće ili požari

 

Saudijskog novinara Jamala Khashoggija ubili su pripadnici elitne ubilačke saudijske grupe Tigrovi - prenosi 100posto.hr pisanje portala middleeasteye.net

 

Riječ je o elitnom odredu saudijskih ubojica koji je ubio i raskomadao tijelo novinara, a odred se sastoji od 50 najboljih vojnih agenata Saudijske Arabije koji rade na specijalnim misijama, tijekom kojih koriste "posebne" metode likvidiranja.

 

Odred izvršava i zataškava likvidacije tako da izgledaju kao automobilske nesreće ili požari. Spominju se bizarne metode ubijanja, kao što su ubrizgavanje smrtonosnog virusa ili HIV-a u protivnike saudijske vlade. Odred bez pogovora sluša naredbe princa Mohammeda bin Salmana.

 

Iako je Khashoggi trenutačno najpoznatija žrtva odreda Tigar, a on nije i jedina. Odred koji je osnovan prije godinu dana zbog svojih načina djelovanja vrlo je dobro poznat i američkim obavještajnim službama. Pripadnici Tigra regrutiraju se iz najviših redova vojske i obavještajnih službi Saudijske Arabije.

 

U skupini od 15 muškaraca koji su raskomadali Khashoggija bili su i Maher Abdulaziz Mutrib, Mohammed al-Zahrani i Dhaar al-Harbi.

 

Mutrib je diplomat i general koji je pratio princa na njegovim putovanjima ove godine, a u odredu je jedan od glavnih aktera. Kako izvori otkrivaju, Mutrib i trojica njegovih kolega ubrizgali su injekciju sa smrtonosnim otrovom u Khashoggija kako ne bi pružio otpor tijekom mučenja, a sumnja se da su mu ubrizgali morfij.

 

Kao dokaz uspješnosti misije, pripadnici odreda odnijeli su Khashoggijeve odrezane prste u Rijad i pokazali ih saudijskom princu, koji je poznat po tome što je govorio da će odrezati prste svakoj osobi koja piše protiv njega.

 

(100posto.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI