VIDEO/ DAMIR ARNAUT U EMISIJI 'DAN UŽIVO' NA N1

Šta ustvari znači elektronsko brojanje glasova i zašto su SDA, SNSD i HDZ grčevito protiv njegovog uvođenja?!

Front 20.10.18, 16:27h

Šta ustvari znači elektronsko brojanje glasova i zašto su SDA, SNSD i HDZ grčevito protiv njegovog uvođenja?!
- Jedini način da se spriječe malverzacije je elektronsko brojanje. Postoje stranke koje će se boriti protiv toga - rekao je Arnaut uz navode da je da su dosad SDA, SNSD i HDZ najviše opstruirale promjene izbornog procesa u tom smislu

 

 


Zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine i član Saveza za bolju budućnost (SBB) Damir Arnaut gostovao je u emisiji "Dan uživo" na N1, gdje je, između ostalog, govorio i o mogućim malverzacijama tokom općih izbora u BiH, istakavši da postoji način da se neregularnosti svedu na nulu - uvođenje elektronskog brojanja glasova.

 

- Ogroman je broj nepravilnosti i malverazija na izborima. Kao stranka, podnijeli smo više od trideset prigovora. Većina stranaka, ovih bitnijih, najavile su po objavljivanju zvaničnih rezultata da će tražiti ponovno brojanje u mnogim izbornim jedinicama. Izborna jedinica Federacija BiH i izbori za člana Predsjedništva prije svega - kazao je gost N1.


Govorio je o promjenama u izbornim procesu i rješenjima za eliminaciju nepravilnosti.


- Jedini način da se spriječe malverzacije je elektronsko brojanje. Postoje stranke koje će se boriti protiv toga - rekao je Arnaut uz navode da su dosad SDA, SNSD i HDZ najviše opstruirale promjene izbornog procesa u tom smislu.


Šta podrazumijeva elektronsko brojanje glasova i zašto su se ove tri stranke grčevito borile, i bore, protiv njegovog uvođenja, pogledajte u video prilogu...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI