elmedin konaković odmjerava ponude

Užurbani sastanci oko koalicije u Kantonu Sarajevo: Evo s kim će 'Narod i pravda' u pregovore

Front 18.10.18, 14:09h

Užurbani sastanci oko koalicije u Kantonu Sarajevo: Evo s kim će 'Narod i pravda' u pregovore
Istakao je da će razgovarati o stvarima koje oni smatraju bitnim, a to je način funkcioniranja vlasti, usvajanje zakona o porijeklu imovine, stranačko zapošljavanje, javne nabavke, zakon o lokalnoj samoupravi te niz drugih akata

 

Predsjednik stranke "Narod i Pravda" Elmedin Konaković kazao je Feni da su jučer oformili pregovarački tim za koalicione razgovore za Kanton Sarajevo te da naredne sedmice očekuje zvanične i detaljnije razgovore o konceptu i principima vlasti koji će biti drugačiji od prethodnih. 

 

Istakao je da će razgovarati o stvarima koje oni smatraju bitnim, a to je način funkcioniranja vlasti, usvajanje zakona o porijeklu imovine, stranačko zapošljavanje, javne nabavke, zakon o lokalnoj samoupravi te niz drugih akata. 

 

Podsjetio je da će predstavnici Naše stranke sutra održati sastanak sa Socijaldemokratskom partijom BiH (SDP) i Demokratskom frontom (DF) te da "Narod i Pravda" planira sa njima održati sastanak već sljedeće sedmice, ali i Savezom za bolju budućnost (SBB) i Nezavisnom bh. listom.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI