kad se povjerenje uzdrma

Iz dosade sam gledala Facebook: Vidjela sam ovu sliku i shvatila da nikad neću moći da vjerujem svom mužu

Lifestyle 18.10.18, 12:52h

Iz dosade sam gledala Facebook: Vidjela sam ovu sliku i shvatila da nikad neću moći da vjerujem svom mužu
Sjedila sam u čekaonici u Domu zdravlja i visila na Facebooku iz dosade

 

Sigurno očekujete sočnu priču o nevjerstvu mog muža. Sočnu priču ćete i dobiti, ali na jednu drugačiju temu.

 

Kelly Cridge, autorica sa portala ""Mamamia" otvorila je temu povjerenja u braku. Kako kaže, nikada ne vjeruje svom mužu, a ovo je njen razlog i prilično je neuobičajen.

 

Žao mi je što vas razočaravam, ali muž me nije prevario, makar ne da ja znam. Prilično je pouzdan tip i nikada nisam našla nikakvu sumnjivu poruku ili mail u njegovom telefonu. 

 

Nikada nije manijakalno čuvao svoj telefon niti šaputao dok razgovara. Ne kasni sa posla i ukazuje mi ljubav i poštovanje.

 

A opet, ja ne vjerujem da mi je vjeran. To je moja konstantna paranoja, i ne znam odakle mi to. Kao što rekoh, muž me nije prevario, moji otac i majka imaju jak brak i i dalje se vole. Šta je onda problem? Reći ću vam.

 

Sjedila sam u čekaonici u Domu zdravlja i visila na Facebooku iz dosade. Onda mi je iskočila slika mog bivšeg kolege. On i njegova prelijepa supruga, plavuša, zagrljeni, sa širokim osmijesima, presretni. Uz sliku je napisao: "Prošlo je 12 godina otkad sam je pozvao da izađemo. Nikad nisam mislio da ću biti toliki srećković da je i oženim", prenosi Blic.

 

Prilično sam bila sigurna da zaista neće biti toliki srećković. Jer, vidite, prije 10 godina, ja sam bila singl a on u već ozbiljnoj vezi sa ovom plavušom. Satjerao me je u ćošak na parkingu i rekao mi: "'Ajmo do tebe". "A šta ćemo sa tvojom djevojkom?" pitala sam. "Ona je kao Jennifer Aniston a ti si Angelina Jolie. Nema muškarca koji bi odolio Angelini".

 

Ovo mi je nesumnjivo laskalo, ali mi je i otvorilo oči jer sam uvijek mislila da, kada muškarci "ujure" Jennifer Aniston, koja je veoma daleko od prosjeka, prestaju da jure Angeline. Očigledno sam griješila. Nakon toga, svake srijede bi mi uveče slao nepristojne poruke. Srijedom ih je slao jer smo tog dana zajedno radili noćne smjene. Priznat ću vam, nekad sam i odgovarala na njih (bila sam mlada i singl, ok?).

 

Često na Facebooku viđam njihove zajedničke slike. Imaju dvoje djece, a na slikama zaista djeluju kao idealan par.

 

Često viđam još jednog muškarca - gospodina tetoviranog. Zamislite samo moje iznenađenje poslije nekoliko mjeseci seksualne tenzije između nas kad mi je rekao da je raskinuo sa djevojkom. A zamislite moje iznenađenje kada sam preko zajedničkog poznanika saznala da zapravo i dalje ima djevojku koja je trenutno na dužem porodičnom odmoru?

 

Imam još nekoliko sličnih njima na svom Facebook profilu. Svi su sretni porodični ljudi koji obožavaju svoje žene. Njihove žene im u potpunosti vjeruju. A ja zato ne vjerujem svom mužu.

 

(Blic, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI