'Pravda za Davida' pred Palatom Predsjednika

Dan 204-i: Ovo dijete su mučili, oteli silovali, Srbi pravoslavci, pripadnici MUP-a RS, svi znate ko su i ćutite!

Hronika 15.10.18, 20:54h

Dan 204-i:  Ovo dijete su mučili, oteli silovali, Srbi pravoslavci, pripadnici MUP-a RS, svi znate ko su i ćutite!
Na Trgu Krajine u Banjaluci, 204. dan traži se pravda za Davida. Poruke uvijek iste, mir i dostojanstvo, za istinu i pravdu

 

Dvije stotine i četiri dana Davor Dragičević, članovi grupe "Pravda za Davida" i građani Banjaluke zajedno se bore da se sazna istina o ubistvu dvadesetjednogodišnjeg Davida. Davor je poručio da od sad niko više neće govoriti javno na trgu osim njega i članova grupe "Pravda za Davida".

 

"Sad sa riječi na djela. Završiće se kako mora. Bez sudbine, kao što ti ni ja nismo doživjeli sudbinu, nego organizovanu namjeru. Kome nešto nije jasno, neće mu ni biti. Prvi eksces i vratićemo se ovdje, ali ne sa jednim šatorom, već sa stotinu", rekao je Dragičević.

 

Davor Dragičević, građani Banjaluke i članovi grupe "Pravda za Davida" prošetali su do Palate predsjednika u znak protesta i sa željom da svima dokažu da su oni mirni i dostojanstveni. 

 

Davor se obratio i policajcima koji čuvaju predsjedničku palatu.

 

„Ovo dijete su mučili, oteli silovali, Srbi pravoslavci, pripadnici MUP-a RS, svi znate ko su, svi znate to, ćutite, gledate me i ćutite. Ne daj Bože, nikome ne bih poželio da se ovo dogodi, ali ćutnja je znak odoboravanja. Ako se meni dogodilo, vjerujte dogodiće se svima", poručio je Davor policajcima ispred palate.

 

Građani su ispred palate zapalili svijeće za pokojnog Davida. Mirno su se vratili na trg i poručili da se nikog ne plaše i da će svi oni koji im javno prijete dobiti tužbe.

 

„Jer ovdje nijedan građanin nikada nikome nije prijetio. Ono što mi tražimo je da institucije rade svoj posao. Nikad niko od nas građana nije prijetio nikome ni da će mu ubiti dijete, ni da će ga pokositi, ni sravniti sa zemljom, ni da će počistiti", kaže Daniela Ratešić iz grupa "Pravda za Davida". 

 

Davor Dragičević još jednom je ponovio da svim institucija daje rok do 14. novembra da iznesu istinu o ubistvu njegovog sina, inače, kako kaže, uzima slučaj u svoje ruke.

 

(BN TV, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI