VIDEO/ Pronašli rupu u zakonu

Cirkus na fudbalskim terenima u BiH: Svi na stadionu su znali da će se ovaj golman 'povrijediti'

Sport 15.10.18, 15:42h

Cirkus na fudbalskim terenima u BiH: Svi na stadionu su znali da će se ovaj golman 'povrijediti'
U Slavenu iz Živinica su pronašli rupu u zakonu. Pravilo se odnosi na igrače, ali ne i na golmane. Tako su prvo protiv Veleža naredili golmanu mlađem od 21 godine da se povrijedi u prvoj minuti, a kada je on to odbio u sljedećoj utakmici prebačen je na tribine

 

Pravi cirkus događa se na utakmicama Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine. 

 

Naime, Nogometni savez BiH odlučio je da svaka momčad od prve minute mora na travnjaku imati najmanje trojicu igrača mlađih od 21 godine. Klubovi, pak, žele natjecanje igrati s iskusnijim igračima pa su tako mladiće treneri vadili iz igre već u prvoj minuti i mijenjali ih starijim igračima.

 

NSBiH stao je u kraj tome tako što je donio pravilo da ako igrač do 21 godine izlazi u prvom poluvremenu, smije ga zamijeniti samo igrač koji također nije stariji od 21 godine. 

 

U Slavenu iz Živinica su pronašli rupu u zakonu. Pravilo se odnosi na igrače, ali ne i na golmane. Tako su prvo protiv Veleža naredili golmanu mlađem od 21 godine da se povrijedi u prvoj minuti, a kada je on to odbio u sljedećoj utakmici prebačen je na tribine.

 

Nakon toga protiv Viteza su predstavili novi trik - na gol su stavili U-21 igrača čiji je zadatak bio da se povrijedi što je prije moguće kako bi na gol stao iskusni golman. 

 

Svi na tribinama su čekali kada će igrač na golu odglumiti povredu, a to se dogodilo već u njegovom prvom kontaktu s loptom.  

 

 

 

(Index, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI