'To su uradile ljubomorne osobe'

Napad na misicu i njenog momka na Ilidži: Uz prijetnju pištoljem pokušali im oteti ključeve automobila

Hronika 13.10.18, 20:32h

Napad na misicu i njenog momka na Ilidži: Uz prijetnju pištoljem pokušali im oteti ključeve automobila
Nadamo se da će policija pronaći izvršioce te ih spriječiti da ubuduće nama, ali i nekom drugom na ovakav način ne zagorčavaju život

 

 

Atraktivna ljepotica Nerma Juko iz Visokog, Miss Srednjobosanskog kantona 2017. godine, i njen momak Kenan Topalović u četvrtak navečer oko 23.15 sati fizički su napadnuti u ulici Ibrahima Ljubovića br. 55, u sarajevskom naselju Ilidža.

 

Naime, kada su se vraćali do stana u kojem već dvije godine žive zajedno, prilikom izlaska iz automobila, napale su ih dvije maskirane osobe te, uz prijetnju pištoljima, od njih pokušale oteti ključeve automobila.

 

- Prije oružanog napada sjedili smo u kafe-baru "Premium" na Ilidži - kaže Nerma Juko.

 

Misica iz Visokog je bila uplašena i iznenađena kada su napadači krenuli na njih.

 

- Ništa tu večer nije nagovještavalo da ćemo biti predmet oružane pljačke. Uprkos uperenom vatrenom oružju, Kenan je pružao otpor te napadače pokušao odvojiti od mene. Trčali su za njim dok je on pozivao u pomoć. Nisu uspjeli oteti ključeve automobila, ali su mu s vrata otrgnuli zlatni lančić i torbicu s novcem, ličnim dokumentima i drugim vrijednim stvarima koje su se nalazile njoj - kazala je Nerma.

 

Policija je obavila uviđaj. Imaju određene indicije o osobama koje bi to mogle učiniti.

 

- Sreća pa nismo povrijeđeni ni Kenan ni ja. Zasigurno su to uradile ljubomorne osobe, neko ko nas dvoje poznaje i zna gdje idemo i kuda se krećemo, kad se vraćamo do stana i slično. Ono što je sigurno jeste to da ni ja, a ni Kenan nismo ni sa kim u bilo kakvom sukobu da bi nam se na ovakav način svetio. Nadamo se da će policija pronaći izvršioce te ih spriječiti da ubuduće nama, ali i nekom drugom na ovakav način ne zagorčavaju život - izjavila je Juko.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI