svjedoci ispričali da je nesreća bila jeziva

Motociklista (24) poginuo u sudaru sa BMW-om na Ilidži, najbliži shrvani: 'Nema te, oko moje! Zašto baš tebe, zašto?!'

Hronika 12.10.18, 19:30h

Motociklista (24) poginuo u sudaru sa BMW-om na Ilidži, najbliži shrvani: 'Nema te, oko moje! Zašto baš tebe, zašto?!'
Svjedoci su ispričali da je nesreća bila jeziva, te da je mladi motociklista stradao na mjestu. Posebno je, kažu, bilo potresno kada je rodbina Salispahića došla na mjesto nesreće

 

Dvadesetčetvorogodišnji motociklista Alden Salispahić iz Sarajeva poginuo je u četvrtak naveče u sarajevskoj opštini Ilidža, u sudaru sa BMW-om 7, a čiji je vozač, Sarajlija A.DŽ. (47), potom uhapšen - pišu Nezavisne

 

Svjedoci su ispričali da je nesreća bila jeziva, te da je mladi motociklista stradao na mjestu. Posebno je, kažu, bilo potresno kada je rodbina Salispahića došla na mjesto nesreće.

 

Neutješni prijatelji stradalog mladića o njemu imaju samo riječi hvale. Od njega su se pozdravili i na društvenim mrežama, gdje su napisali da je u pitanju momak za primjer.

 

"Nema te, oko moje! Zašto baš tebe, zašto?! Zauvijek si u našim srcima! Voli te tvoj brat", napisao je jedan Salispahićev prijatelj.

 

Iz MUP-a KS saopšteno je da se tragedija dogodila u 19.40, u mjestu Plandište.

 

"Sudarili su se BMW 7 i neregistrovani motocikl jamaha, kojim je prije sticanja prava na upravljanje vozilima A kategorije upravljao A.S.", saopšteno je u petak iz MUP-a KS.

 

Kako dodaju, nakon sudara, motociklista je izgubio kontrolu nad motociklom, te njime skrenuo u lijevu stranu, van kolovoza, te udario u parkirani mercedes, a potom i u parkirani kamion.

 

"Od zadobijenih povreda, na licu mjesta stradao je motociklista, što je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Tijelo preminulog je vozilom preduzeća 'Pokop' prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po naredbi tužioca biti izvršena obdukcija", rekli su za "Nezavisne" iz policije.

 

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policajci te sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Vozač BMW-a je uhapšen zbog sumnje da je kriv za ovu nesreću.

 

"Istog dana u 23.20 vozač A.DŽ. je uhapšen zbog teških krivičnih djela protiv bezbjednosti saobraćaja", naveli su iz sarajevske policije.

 

Nezvanično je u petak objavljeno da je Salispahić naletio na BMW koji se uključivao u saobraćaj, te da je tako došlo do tragedije. Postoje tvrdnje da je Salispahić bio instruktor vožnje iz Vogošće.

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI