DEPO PREPORUKA/ Teatarska scena Jelićeva

Crni humor Željka Pervana kao terapija za Sarajlije

Kultura 12.10.18, 19:04h

Crni humor Željka Pervana kao terapija za Sarajlije
Najpoznatiji hrvatski komičar i stand up majstor Željko Pervan, odlučio se na promjene u svom programu, te izlazi sa svojim novim stand up show-om naziva “Na hladnom betonu”. Željko Pervan je u njemu opisao sav svoj život, od rođenja do današnjih dana na svoj specifičan sarkastično – satirični način


Željko Pervan nastupa u Sarajevu na Teatarskoj sceni Jelićeva sa stand up show-om pod naslovom “Na hladnom betonu” u srijedu, 17. oktobra 2018. u 20 sati. Ulaznice u prodaji po 15 KM mogu se kupiti radnim danima na biletarnici JU Centra kulture i mladih Općine Centar-Jelića br. 1, od 8.00 do 22.00 sata.


Najpoznatiji hrvatski komičar i stand up majstor Željko Pervan, odlučio se na promjene u svom programu, te izlazi sa svojim novim stand up show-om naziva “Na hladnom betonu”. Željko je u njemu opisao sav svoj život, od rođenja do današnjih dana na svoj specifičan sarkastično – satirični način


Željko Pervan se do sada bavio aktuelnim političkim temama koje muče naše građane, a sada se u maniri najbolje satire, pozabavio svojim rođenjem, prvim ljubavima, brakom i životu u njemu, ali poznavajući njega nije isključena ni improvizacija sa šalama o političarima i svakodnevnici.


„Specifičan humor za Sarajevo je njegov crni humor. To mi je najdraže od svega, to je odlično. Fantastično je kad se problem tako ubije da postane puno manji nego što stvarno jeste, to je kvaliteta sarajevskog humora. Prva asocijacija na Sarajevo mi je toplina neka, onako među ljudima, to me i vuče. Naravno, pored Baščaršije i svega ostalog, to mi je prva asocijacija”- kaže Pervan .


Charlie Chaplin rekao je kako je dan bez smijeha propao dan, ne dopustite da vam srijeda propadne, vidimo se na nastupu, poručuju iz Centra za kulturu Sarajevo.

 

(DEPO Portal/ak)

 

BLIN
KOMENTARI