Prva stvar koju će uraditi kad dođe u Sarajevo

U zgradi Predsjedništva BiH uskoro pojanje pravoslavnog sveštenika i miris tamjana: Dodik tjera zle duhove!

Front 11.10.18, 11:52h

U zgradi Predsjedništva BiH uskoro pojanje pravoslavnog sveštenika i miris tamjana: Dodik tjera zle duhove!
Kancelarije u Predsjedništvu BiH neće biti moje radne kancelarije, ali ću ih svakako zadržati za svoje saradnike. Moje radne kancelarije će biti u Istočnom Sarajevu u Republici Srpskoj. Te kancelarije su već osveštane, rekao je Dodik

 

(Foto: Ilustracija/fotomontaža koja kruži društvenim mrežama nakon brojnih izjava Milorada Dodika povodom ulaska u Predsjedništvo BiH)

 

Osoblje u zgradi Predsjedništva BiH ne bi trebalo da se iznenadi ako uskoro čuje pojanje pravoslavnog sveštenika i osjeti miri tamjana iz kandila. Aktuelni predsjednik Republike Srpske i novoizabrani član Predsjedništva BiH kaže da će, kada dođe na novu funkciju, osveštati nove kancelarije.


- Kancelarije u Predsjedništvu BiH neće biti moje radne kancelarije, ali ću ih svakako zadržati za svoje saradnike. Moje radne kancelarije će biti u Istočnom Sarajevu u Republici Srpskoj. Te kancelarije su već osveštane. Ali, što da ne, osveštaćemo i te kancelarije za moje saradnike u Predsjedništvu BiH, da istjeramo zle duhove - kaže Dodik za Kurir.

 

On kaže da će insistirati da na sastancima na kojima on učestvuje bude i zastava Republike Srpske, odnosno srpskog naroda.


- To znači da, kad dolaze neki državnici, pored zastave BiH bude i zastava Republike Srpske. Ako te zastave nema, ja tamo neću biti, može da dođe ko god hoće - jasan je Dodik.


Predsjednik RS osvrnuo se i na kritike koje mu je uputio predsjednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić, koji je rekao da je neprihvatljivo Dodikovo insistiranje na destrukciji BiH.


- To je nešto što ne može dugo da traje, jer će on morati da povuče poteze te destrukcije, ili će se potpuno potrošiti kao političar koji samo priča, a ništa od toga ne realizuje - rekao je Zukorlić u intervjuu za Kurir.


Dodik kaže da su to sve impresije s bošnjačke strane „koje oni pokušavaju da nametnu kao stav“.


- Ja sam od početka govorio, nas samo interesuje izvorno dejtonsko slovo i ustav BiH. Ne može neko ko se zalaže za ustavni poredak biti za destrukciju. Ako to tako ne može, naravno da postoje druge mogućnosti. Ako obezbijede naš dejtonski položaj, mi nećemo imati nijedan razlog da mijenjamo ustav, u suprotnom, imaćemo veliki problem - ističe Dodik.

 

Koketiranje s Beogradom


Narodni poslanik i bivši muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić prozvao je Dodika i za koketiranje s Beogradom i uz to poručio predsjedniku Aleksandru Vučiću da ne smije da dozvoli da ga Dodik svađa s Bošnjacima.


- To nije koketiranje, Beograd je moja iskrena ljubav. Vučić vodi odgovornu politiku kroz koju pozicionira mir u regionu kao glavno pitanje. Mi poštujemo muslimane koliko oni poštuju nas ovdje, i to je to. Dakle, Republika Srpska, Dejtonski sporazum, slovo Dejtonskog sporazuma, ustav BiH. Ako imamo to, imamo saradnju, ako nemamo, nema potrebe za saradnjom. Od mene niko ne može da očekuje da se degradira Republika Srpska i položaj Srba ovdje. To me apsolutno ne zanima - odlučan je Dodik.

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI