Narod i pravda alarmira javnost i institucije

U toku je brutalna postizborna krađa! Počelo je ponovno brojanje glasova, a našim posmatračima je zabranjen ulaz!

Front 10.10.18, 20:13h

U toku je brutalna postizborna krađa! Počelo je ponovno brojanje glasova, a našim posmatračima je zabranjen ulaz!
Poručujemo svim ovim bahatim kriminalcima koji bi da ono što nisu mogli steći voljom naroda nadoknade brutalnom krađom, da će Narod i pravda svim sredstvima spriječiti pljačku glasova i izigravanje volje građana, naveli su iz stranke

 

Narod i pravda obavještava javnost i građane da je u toku najveća postizborna krađa. Naime, u cilju da u finišu brojanja glasova SDA obezbijedi sebi dodatne mandate, a drugim strankama, prije svega Narodu i pravdi, oduzme glasove, počelo je ponovno brojanje i to uglavnom na onim biračkim mjestima na kojima je Narod i pravda imala najveći uspjeh, saopćeno je danas iz ove stranke.

 

- U 14.56 sati nam je javljeno da u 15.00 sati počinje ponovno brojanje glasova, sve sa ciljem da se onemogući da imamo svoje posmatrače na licu mjesta. Štaviše, na mnogim mjestima u Novom Grdu, u Centru i na Ilidži, našim akreditiranim posmatračima zabranjen je ulaz mimo zakona i svih pravila CIK-a. Pozivamo građane da zaštite svoje pravo na izbornu volju i zaštite cijeli proces od beskrupulozne krađe, kada ga već ne štite oni koji bi morali (CIK i druge nadležne institucije).

 

Poručujemo svim ovim bahatim kriminalcima koji bi da ono što nisu mogli steći voljom naroda nadoknade brutalnom krađom, da će Narod i pravda svim sredstvima spriječiti pljačku glasova i izigravanje volje građana - naveli su iz stranke.

 

Pozivaju predstavnike svih medija u Bosni i Hercegovini da pod hitno dođu na mjesta ponovnog brojanja pomognu građanima da saznaju šta se dešava s njihovim glasovima i zašto je cijeli proces ovako tajnovit, netransparentan i nezakonit!?

 

- Ovim putem obavještavamo javnost i nadležne institucije da je cijeli izborni proces bespovratno kompromitiran i da će, ako ove krađe ne budu pod hitno zaustavljene, u potpunosti izgubiti svaki smisao, a izborni rezultat biti kopija nekih diktatorskih režima - zaključuju iz Naroda i pravde.

 

narod-i-pravda-saopcenje

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI