KACIGA GA NIJE MOGLA SPASITI STRAVIČNE EKSPLOZIJE

'Uskoro je trebao da se ženi, dugo je imao djevojku': Potresna ispovijest oca mladića poginulog u rafineriji Bosanski Brod

Hronika 10.10.18, 14:24h

'Uskoro je trebao da se ženi, dugo je imao djevojku': Potresna ispovijest oca mladića poginulog u rafineriji Bosanski Brod
– Ljubo je ovdje imao svoj život. Kuću je naslijedio od babe i djede i počeo je da zida svoju, ali ostade nezavršena. Imao je dugo djevojku i uskoro je trebalo da se ženi, ali… – priča vidno potreseni otac

 

- Moj sin Ljubo Patković je već deset godina radio u rafineriji i bio je operater na postrojenju četiri, njegova smrt je za nas pod velom tajni i ništa nam ne govore - rekao je za Srpskainfo Ljubin otac Jovan, kojeg je, dok su novinari bili sa njim, posjetilo i rukovodstvo opštine Derventa, na čelu sa načelnikom Miloradom Simićem.


– Ljubo je ovdje imao svoj život. Kuću je naslijedio od babe i djede i počeo je da zida svoju, ali ostade nezavršena. Imao je dugo djevojku i uskoro je trebalo da se ženi, ali… – priča vidno potreseni otac.


On ističe da je Ljubo radio na veoma opasnom mjestu, a da je bila veoma slaba zaštita na radu.


-Džaba kaciga i maska, ako gorivo curi. Zbog tih propusta ostao sam bez sina. Poručujem im svima da ću ja istinu saznati o njegovoj pogibiji, čim njegovo tijelo spustim u grob. I 1984.godine poginuo je radnik u krugu od 50 metara gdje i Ljubo, skoro na isti način – poručio je Jovan Patković.


Kaže da mu tragedija nije strana, da je bio zarobljen u Iraku prije više od 30 godina, ali da se odlučio vratiti kući.


Pred njihovom kućom okupljale su se komšije koji imaju samo riječi hvale o nastadalom Ljubi.


-Momak je planirao da se skrasi i oženi. Staru kuću je sredio, počeo svoju da gradi. Svi smo potreseni – kaže jedan od komšija.


-Eto šta ti je sudbina, Ljubo je uskoro trebao da se ženi, a danas ga više nema – rekla je za Srpskinfo jedna od komšinica porodice Patković.


-Ljubu poznajem od kada je bio dijete. Sa mojim sinom je išao u razred. Bio je dobar mladić, ali niko od sudbine nije pobjegao – kaže ova mještanka sela Unka.


Prema njenim riječima Ljubo već duže vremena radi u rafineriji.


-Imao je tri brata i dvije sestre, a otac mu je penziju zaradio u rafineriji – rekla je ova mještanka.

 

(Srpskainfo/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI