Okršaj u humanitarnoj organizaciji

Zbog borbe oko direktorske fotelje, u 'Merhametu' u općini Stari Grad intervenisala policija

Hronika 08.10.18, 19:05h

Zbog borbe oko direktorske fotelje, u 'Merhametu' u općini Stari Grad intervenisala policija
Do svađe u toj organizaciji došlo je nakon što se direktor kojeg je smijenio Upravni odbor (UO) protivio njihovoj odluci i zaključao se u kancelariju. Tvrdio jer da je UO na nezakonit način donio odluku o njegovom razrješenju s te funkcije te da posjeduje zakonom propisanu dokumentaciju kojom ne mora odstupiti s funkcije

 

Glasnogovornica MUP-a KS Suvada Kuldija potvrdila je da je jutros u objektu Humanitarne organizacije "Merhamet" Sarajevo koji se nalazi u općini Stari Grad izbila svađa.

 

- Policija je reagirala nakon što je zaprimila poziv. Akteri prepirke samo su upozoreni da ne narušavaju javni red i mir - kazala je Kuldija za Hayat.

 

Kako nezvanično saznajemo, do svađe u toj organizaciji došlo je nakon što se direktor kojeg je smijenio Upravni odbor (UO) protivio njihovoj odluci i zaključao se u kancelariju. Tvrdio jer da je UO na nezakonit način donio odluku o njegovom razrješenju s te funkcije te da posjeduje zakonom propisanu dokumentaciju kojom ne mora odstupiti s funkcije.

 

Kako je došlo do verbalnog okršaja u kojem je učestvovalo više osoba, obavještena je policija kako bi spriječila veći incident.

 

 

 

(Hayat, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI