Postavljaju i blokade na točkove

U prvih devet mjeseci u Sarajevu 'pauk' uklonio 2.108 nepropisno parkiranih vozila, najviše na području općine...

Hronika 06.10.18, 14:14h

U prvih devet mjeseci u Sarajevu 'pauk' uklonio 2.108 nepropisno parkiranih vozila, najviše na području općine...
Prema Ramićevim riječima, zbog velike koncentracije saobraćaja u užoj urbanoj jezgri, najviše nepropisno parkiranih vozila uklonili su sa područja općine Centar, a zatim sa područja općine Stari Grad

 

U prvih devet mjeseci ove godine na području Kantona Sarajevo "Pauk" služba KJKP "Rad" d.o.o. Sarajevo, uz prisustvo pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, ukupno je uklonila 2.108 nepropisno parkiranih vozila - kazao je Feni portparol KJKP "Rad" Mirza Ramić

 

Kako je pojasnio, vozači čija vozila su odvezena na depo "Pauk" službe, dužni da izvrše uplatu naknade za premještanje vozila putem pauk službe iznosi 100 KM, plus ležarina u iznosu od 11,50 KM i prekršajni nalog za nepropisno parkiranje od MUP-a KS. 

 

Prema Ramićevim riječima, zbog velike koncentracije saobraćaja u užoj urbanoj jezgri, najviše nepropisno parkiranih vozila uklonili su sa područja općine Centar, a zatim sa područja općine Stari Grad. 

 

Dodao je da se najveći broj parking mjesta sa kojima raspolaže KJKP "Rad", a za koje ima dozvole za rad izdate od Ministarstva saobraćaja KS, nalazi se u općinama Stari Grad i Centar. 

 

Na području KS-a u prvih devet mjeseci KJKP "Rad" je ukupno postavio 742 blokade na točkove automobila. 

 

Iz "Rada" napominju da je odluka blokiranja točkova donesena prvenstveno kao predmjera ukoliko korisnici ne plaćaju uslugu parkiranja, odnosno zloupotrebljavaju. 

 

- Prvenstveno se opominju kako bi se izvršilo plaćanje i spriječilo aktiviranje uredbe. Usluge parkiranja se mogu platiti putem sms poruke (mParking), na parkomatima kojim je omogućeno plaćanje i bankovnim karticama - kazao je Ramić. 

 

Naknade za blokiranje točkova definisana je Uredbom o organizaciji i naplati parkinga u Kantonu Sarajevo i iznosi 30 KM.

 

 

(Fena/az)

BLIN
KOMENTARI