Nekadašnji menadžer Fenerbahcea

Ko je Sadettin Saran, novi momak Emine Jahović: Turski milijarder koji posjeduje nekoliko kompanija, skupocjene jahte, avione...

Showbizz 05.10.18, 19:41h

Ko je Sadettin Saran, novi momak Emine Jahović: Turski milijarder koji posjeduje nekoliko kompanija, skupocjene jahte, avione...
Pored nekoliko kompanija, Saran posjeduje skupocjene jahte te nekoliko privatnih aviona. Njegove kompanije jako su cijenjene, a društvenu odgovornost stavlja na prvo mjesto

 

Turski milijarder Sadettin Saran posljednjih dana našao se na meti brojnih novinara od kako se saznalo da se već neko vrijeme viđa sa pjevačicom Eminom Jahović. Nekadašnji menadžer Fenerbahcea i uspješni sportski radnik iza sebe ima sjajnu biografiju.

 

Prije nego je ušao u poslovne vode, Sadettin se dugo bavio plivanjem gdje je bio predvodnik uspješne generacije turskih plivača. Nakon sportske karijere, Saran je nakon povratka sa studija iz SAD bio zaposlen u Ministarstvu kulture i turizma Republike Turske, da bi nakon toga pokrenuo sopstveni biznis. Posjeduje šest kompanija koje se bave različitim djelatnostima, a prije godinu i po dana osnovao je sportsku televiziju “S sport” u koju je uložio oko 75 miliona eura.

 

- Ponosan sam na svoju televiziju jer imamo sopstvene programe sa Premijer ligom, NBA, Formule 1 i tako dalje. Po prvi put smo uveli mobilnu platformu u ovaj posao, a naša politika poslovanja stavlja ljubav prema sportu ispred programa - rekao je Sadettin nakon otvaranja TV kuće.

 

Pored nekoliko kompanija, Saran posjeduje skupocjene jahte te nekoliko privatnih aviona. Njegove kompanije jako su cijenjene, a društvenu odgovornost stavlja na prvo mjesto.

 

Trenutno zapošljava blizu 5 hiljada radnika, a veliku pažnju posvećuje humanitarnom radu zbog čega je veoma poštovan širom Turske. Sadettin iza sebe ima dva braka, a često je dovođen u vezu sa poznatim manekenkama. 

 

 

 

(Azra, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI