FOTO/ Mirno okupljanje

Nekoliko hiljada građana na skupu u Sarajevu poručilo: Hoćemo pravdu za Dženana Memića!

Hronika 05.10.18, 19:05h

Nekoliko hiljada građana na skupu u Sarajevu poručilo: Hoćemo pravdu za Dženana Memića!
Ja sam ovu bitku dobio na olovku. Borba traje već dvije godine i osam mjeseci. Svakome je jasno, nakon presude, da govorimo istinu. Ukazivali smo na propuste MUP-a i Tužilaštva KS. Sada čekamo presudu Vrhovnog suda, ali ne vidim šta ima da se promijeni u odnosu na prvostepenu - kazao je Memić

 

Ispred Spomenika ubijenoj djeci Sarajeva održavaju se protesti koje organizuje porodica ubijenog mladića Dženana Memića.

 

Više hiljada građana stiglo je na okupljanje, a aplauzom su dočekali Muriza Memića, oca rahmetli Dženana, koji se zahvalio svima koji su došli, prenos Patria.

 

Istakao je da su ovo 10 protesti i da izlaze na ulice umjesto da institucije rade svoj posao.

 

- Ja sam ovu bitku dobio na olovku. Borba traje već dvije godine i osam mjeseci. Svakome je jasno, nakon presude, da govorimo istinu. Ukazivali smo na propuste MUP-a i Tužilaštva KS. Sada čekamo presudu Vrhovnog suda, ali ne vidim šta ima da se promijeni u odnosu na prvostepenu - kazao je Memić.

 

dzenan-memic-protesti2

 

On je okupljene zamolio na mir i dostojanstvo.

 

- Mnogi spočitavaju da će ovo biti politički skup. Zamolio bih da na dva skupa koja će biti održana večeras se ne spominje slučaj Memić. Zahvaljujem se onima koji su otkazali svoje skupove. Nemojte mi zamjeriti večeras mi je najteže. Je li politički skup ako se borim protiv kriminala i dokazujem ko su nečasni tužioci - kazao je Memić.

 

Okupljeni uzvikuju „Hoćemo pravdu".

 

- Pozvao bih građane da daju podršku i Davoru Dragičeviću. Neka ovo bude prvi put revolucija olovkom - istakao je Memić.

 

dzenan-memic-protesti1

 

Podsjećamo, hiljade građana iz svih dijelova Bosne i Hercegovine okuplja se na ulicama Sarajeva i Banja Luke, a simbolična podrška stiže i iz Zenice, Tuzle, Mostara i Gračanice kako bi tražili utvrđivanje istine i otkrivanje ubica Davida Dragičevića i Dženana Memića.

 

- Pozivam sve građane iz BiH da vide kakav kriminal postoji u Sarajevu, kazao je Dženanov otac Muriz Memić nakon oslobađajuće presude Ljubi i Bekriji Seferoviću 16. jula, koje je sarajevsko Tužilaštvo teretilo za izazivanje i prikrivanje saobraćajne nesreće u kojoj je nastradao Dženan, te istakao: "Hvala Bogu, dokazalo se da od početka govorimo istinu. Evo nakon dvije godine dočekali smo da se i ovo desi". 

 

 

 

(Patria, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI