mudri savjeti

Prestanite vjerovati u OVE životne laži i sve će vam krenuti nabolje!

Lifestyle 01.10.18, 20:50h

Prestanite vjerovati u OVE životne laži i sve će vam krenuti nabolje!
Otvorite oči i saznajte koje su to životne laži u koje moramo prestati vjerovati

 

U životu se susrećemo s raznim ustaljenim idejama o tome šta je, navodno, ispravno, a šta pogrešno.

 

Neke stvari čujemo toliko često da ih počnemo prihvatati kao istinu. Ali one nam zapravo samo mogu biti teret i sprečavati nas da živimo srećan i ispunjen život. Otvorite oči i saznajte koje su to životne laži u koje moramo prestati vjerovati.

 

Biti sam znači biti usamljen

Biti sam ne znači uvijek i biti usamljen, kao što ni biti u vezi ne znači uvijek i biti srećan. Kada je čovjek sam, nikada se neće osjećati toliko usamljeno kao što se može osjećati kada je u pogrešnoj vezi. Ako osjećate da nešto nije u redu, zastanite i provedite neko vrijeme s najvažnijom osobom u vašem životu - samim sobom.

 

Sreća dolazi kada dobiješ sve što želiš

Biti srećan ne znači da ne želite više u životu. To znači da ste zahvalni na onome što imate i da strpljivo čekate ono što će tek doći. Ponekad se toliko udubimo pokušavajući postići nešto veliko da ne uspijemo primijetiti male stvari koje život čine čarobnim. Zato cijenite svaki trenutak punim plućima.

 

Bol je nešto što možeš vidjeti

Nikada ne potcjenjujte ničiju bol jer svaki čovjek na svijetu bori se s nečim i ima probleme. Neki to samo bolje skrivaju od drugih. Ne znate šta se događa iza zatvorenih vrata. Osuđivati i prosuđivati druge nepotrebno je trošenje vremena i energije.

 

Život se treba živjeti na određen način

Na kraju krajeva, ono što nas povrijedi jesu naše vlastite misli. Iskreno prihvatati i preispitivati vlastite osjećaje može biti vrlo "ljekovito". Uvijek imamo slobodu izbora kako ćemo reagovati na sve što nam život donese. Oslobodite se pretpostavke kakav bi vaš život trebalo da bude i prigrlite stvaran život koji pokušava naći svoj put u vašu svjesnost.

 

Vi se morate ponašati na određen način

Kada se prestanete upoređivati sa drugim verzijama sebe, pravim ili imaginarnim, i kada se prestanete upoređivati sa drugim ljudima, pravim ili imaginarnim, tada ćete okusiti mir koji je stvaran, a ne imaginaran.

 

Sanjarenje je gubitak vremena

Najveći dar jeste onaj koji je nevidljiv očima, ali koji srce duboko osjeća. Ono što možemo vidjeti obično je samo djelić svega što je moguće. Mašta je vizija koja nam omogućava da vidimo šta je ispod površine, da vidimo ono što je bitno.

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI