U planu i širenje na zemlje regiona

Bh. bokser uspješan u biznisu: Prva kompanija na Balkanu koja se bavi ovim poslom, planiraju nova zapošljavanja

Biznis Klub 01.10.18, 13:14h

Bh. bokser uspješan u biznisu: Prva kompanija na Balkanu koja se bavi ovim poslom, planiraju nova zapošljavanja
Na Balkanu su prva kompanija koja se bavi ovom vrstom usluga, dok je Bosna i Hercegovina prva zemlja u regionu u koju su investirali, a u planu je širenje na teritorij Hrvatske, Srbije i Slovenije

 

Predstavnica Agencije za promociju stranih investicija (FIPA) Tanja Bojović-Simić posjetila je kompaniju City Tour d.o.o.

 

Ispred kompanije razgovoru je prisustvovao generalni director Gyula Gergics i suvlasnik kompanije Mensur Peljto (poznati bh. bokser). Većinski vlasnici kompanije su Mađari, dok Peljto ima manjinski udio. 

 

Firma u Bosni i Hercegovini posluje od 2017. godine i broji 32 zaposlena, od kojih su 10 stalno zaposleni, a ostalo su sezonski radnici. Imaju tendenciju razvoja i zapošljavanja novih radnika u 2019. godini. Osnovna djelatnost kompanije je transport stranih turista.

 

city-tour

 

Na Balkanu su prva kompanija koja se bavi ovom vrstom usluga, dok je Bosna i Hercegovina prva zemlja u regionu u koju su investirali, a u planu je širenje na teritorij Hrvatske, Srbije i Slovenije.

 

Radi se o svjetski poznatom projektu razgledanja grada na principu hop-on/hop-off i pod brendom City Sightseeing.

 

Sarajevo se ovim potezom pridružilo skupini svjetskih metropola koje imaju ovaj vid razgledanja grada i njegovih znamenitosti.

 

 

 

(BiznisInfo, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI