BORBA ZA ISTINU O SMRTI MLADOG SUGRAĐANINA

Pravda za Dženana Memića: Koalicija DF - GS otkazuje predizborni skup 5. oktobra u Sarajevu, hoće li i druge stranke učiniti isto?

Front 30.09.18, 14:15h

Pravda za Dženana Memića: Koalicija DF - GS otkazuje predizborni skup 5. oktobra u Sarajevu, hoće li i druge stranke učiniti isto?
- Smatramo da nije primjereno u isto vrijeme kada je planirano okupljanje velikog broja građana koje traže istinu u vezi nerazjašnjenje tragične smrti jednog mladog sugrađanina, držati političke govore na bini ili javno emitirati promotivne spotove, poručuju DF i GS

 

Koalicija Demokratska fronta - Građanski savez planirala je 5. oktobra u Sarajevu ispred Zemaljskog muzeja organizovati predizborni skup na kojem bi poslali završne poruke pred nastupajuće opće izbore. 


Smatramo da nije primjereno u isto vrijeme kada je planirano okupljanje velikog broja građana koje traže istinu u vezi nerazjašnjenje tragične smrti jednog mladog sugrađanina, držati političke govore na bini ili javno emitirati promotivne spotove.


Svjedoci smo da se u cijeloj Bosni i Hercegovini, pa tako i u Sarajevu traži istina vezano za brojna krivična djela koja ostaju nerazjašnjenja i podržavamo građanski aktivizam koji na miran i dostojanstven način potiče otkrivanje počinioca kaznenih djela ma ko oni bili.


Kako je u predviđenom terminu već najavljen dolazak velikog broja naših članova i gostiju, odlučili smo da taj dan u Sarajevu organizujemo dostojanstvenu šetnju gradom i druženje s građanima, što je tokom kampanje i bio naš najčešći način komunikacije s potencijalnim biračima, pa i onaj koji je sa strane birača bio najprihvatljiviji.

 
Također, pozivamo druge političke subjekte da 5. oktobra u Sarajevu otkažu svoje eventualne predizborne skupove iz razloga koje smo prethodno obrazložili, navodi se u saopštenju Koalicije Demokratska fronta - Građanski savez.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI