Najveći skandal na ovim prostorima

Sjećate li se kako je Lejli Filipović, tada Šehović, oduzeta titula Miss Hrvatske zbog njene nacionalnosti?! A ona je tada...

Showbizz 29.09.18, 11:36h

Sjećate li se kako je Lejli Filipović, tada Šehović, oduzeta titula Miss Hrvatske zbog njene nacionalnosti?! A ona je tada...
Najgori skandal u povijesti izbora za Miss Hrvatske dogodio se kada je direktor direkcije Milan Šećković odlučio poslije izbora, a tokom televizijskog prijenosa, oduzeti Lejli titulu jer je, naveli su tada, jedan glasački list bio neregularno popunjen. Odlučili su tada poništiti izbor te umjesto Lejli titulu dati Ivani Petković

 

 

Nedavno je Miss Ukrajine izgubila krunu jer je direkciji tamošnjeg izbora zatajila da je već bila u braku te ima četverogodišnjeg sina. Pravila kažu da djevojka koja osvoji titulu Miss, ne smije biti u braku ili imati dijete. Iako će mnogi reći da je pravilo zastarjelo i da diskriminira, tako je kako je. 


No, nije to ni približno dijaboličnosti i teškoj situaciji koju je prije 20 godina prošla Miss Hrvatske 1998. godine, tada Lejla Šehović.


Stigla je te godine na izbor karizmatična Dubrovkinja, a titulu je lako osvojila. No, na ružan način joj je spletom okolnosti kruna oduzeta, a vrlo brzo i vraćena.


Da podsjetimo, najgori skandal u povijesti izbora za Miss Hrvatske dogodio se kada je direktor direkcije Milan Šećković odlučio poslije izbora, a tokom televizijskog prijenosa, oduzeti Lejli titulu jer je, naveli su tada, jedan glasački list bio neregularno popunjen. Odlučili su tada poništiti izbor te umjesto Lejli titulu dati Ivani Petković


Nije se Lejla lako dala, u razloge direkcije nije htjela ulaziti, ponijela se kao dama, no dala je do znanja da će otići na sud bude li trebalo. Jasno je bilo, naime, da je nekome smetala njena vjeroispovijest, piše 100posto.hr.


Kruna joj je pet dana kasnije, na konferenciji za novinare u Opatiji, zaista i oduzeta, no uspjela ju je vratiti. Dobila je podršku odasvud, a svojim stavom osvojila fanove diljem zemlje. 


Na kraju je otišla na svjetski izbor na Sejšele, ali je cijelo iskustvo bilo za Lejlu gorkog okusa. Godinama kasnije njen suprug Tarik Filipović želio joj je spornu krunu kupiti, no odbila je, ne želeći uspomenu na to stresno razdoblje.

 

lejla i tarik filipovic

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI