na euforičnom predizbornom skupu u Starom Gradu

Sebija Izetbegović: Para u državi ima, samo je ona k'o đevđir, svuda curi, treba začepiti rupe da pare ne nestaju!

Front 29.09.18, 09:18h

Sebija Izetbegović: Para u državi ima, samo je ona k'o đevđir, svuda curi, treba začepiti rupe da pare ne nestaju!
- Nacionalni interes je da zaokružite članove SDA, Šefika Džaferovića, da date SDA sve poluge vlasti da ne ulazimo u koalicije u kojima su nam koalicioni partneri neprijatelji države - istakla je direktorica KCUS-a

 

Na predizbornom skupu koji je Stranka demokratske akcije protekle večeri održala u Općini Stari Grad u Sarajevu, u euforičnoj i pobjedničkoj atmosferi govorila je i kandidatkinja za Parlament Federacije BiH, generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović.


Ona se, kao i obično, osvrnula na stanje u KCUS-u danas i kada je tek došla na mjesto generalne direktorice. Ponovila je da je KCUS imao 100 miliona maraka duga, da je bio u fazi raspadanja u materijlanom i kadrovskom smislu, ali od kada je ona direktorica, vraćeno je 83 miliona maraka duga, zanovljena oprema, prostorije i primljeni mladi doktori.


- Mi ćemo nastaviti ovako – red, rad i dsiciplina za cijelu državu - otvaranje radnih mjesta, zapošljavanje mladih, pomoć invalidima, pomoć trudnicama. Nacionalni interes je da zaokružite članove SDA, Šefika Džaferovića, da date SDA sve poluge vlasti da ne ulazimo u koalicije u kojima su nam koalicioni partneri neprijatelji države. Para u državi ima, samo je ona k'o đevđir, svuda curi, treba začepiti rupe da pare ne nestaju - poručila je, između ostalog, Sebija Izetbegović.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI