12 profesionalnih i 36 amaterskih golfera

Tradicionalni Sarajevski ProAm golf turnir 28. i 29. septembra, učesnici se nadaju dobrom vremenu

Sport 26.09.18, 16:31h

Tradicionalni Sarajevski ProAm golf turnir 28. i 29. septembra, učesnici se nadaju dobrom vremenu
ProAm turniri su veoma poznati golf turniri u svijetu. To je jedinstvena prilika da zajedno igraju profesionalni igrači golfa i amaterski golferi

 

 


U Sarajevu će se na golf terenu VF-a održati tradicionalni Sarajevski ProAm golf turnir jedan od najboljih golf turnira u regiji. Učestvuje 12 profesionalnih golf igrača i 36 amaterskih golfera. U konkurenciji profesionalnih igrača nastupiti će i naš jedini profesionalac, učitelj mnogih golfera u Bosni i Hercegovini, jedan od najboljih golfera Bosne i Hercegovine, sarajlija Dejan Šaran.


Tu su još i najbolji profesionalni igrači Turske, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Nastupit će i amaterski šampioni Hrvatske, Crne Gore kao i Bosne i Hercegovine.


ProAm turniri su veoma poznati golf turniri u svijetu. To je jedinstvena prilika da zajedno igraju profesionalni igrači golfa i amaterski golferi. Jedan od kandidata za prvo mjesto je turski profesionalni golfer Hakan Yamac, prošlogodišnji pobjednik sarajevskog turnira.


Učesnici se nadaju samo dobrom vremenu, a već su dobro upoznati sa gostoprimstvom građana Sarajeva. Organizator ovog turnira BH PGA se zahvaljuje svim sponzorima bez kojih ovog turnira u Sarajevu ne bi ni bilo. Sutra, 27.septembra, će se svi učesnici turnira okupiti na prelijepom golf terenu VF Golf kluba na trening rudni, a takmičarske runde se održavaju u petak i subotu, 28. i 29. septembra, kada će se nakon završetka održati ceremonija dodjela nagrada najboljim profesionalcima i amaterima na turniru.


Ulaz je slobodan za sve posjetitelje, a isti moraju poštovati pravila golfa , između ostalog jedno od njih je da se isključe telefoni prilikom boravka na terenu ili praćenja turnira.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI