Zašto sam drugačiji od drugih

Predizborna obećanja Damira Marjanovića: Glasajte za mene, jer sve OVO od mene nećete dobiti...

Front 24.09.18, 11:23h

Predizborna obećanja Damira Marjanovića: Glasajte za mene, jer sve OVO od mene nećete dobiti...
Pozivam sve kandidate, sve nositelje, sve prve među jednakima da u jednoj zajedničkoj i javnoj debati (za koju vjerujem da postoji veliko interesovanje javnosti i medija) odmjerimo snage, činjenice, planove i ideje, a uvrede i lažna obećanja ostavimo za mjesta gdje i spadaju, poručio je Marjanović

 

Nosilac liste Naše stranke za Kanton Sarajevo, Damir Marjanović, objavio je post na svojoj Facebook stranici koji prenosimo u cjelosti.

 

- Ovo je prvi i posljednji post u kojem ću jednostrano spomenuti svoje oponente. Ušao sam u ove izbore kao nositelj kantonalne liste najjače opozicione stranke u Kantonu Sarajevo. Htio sam i dalje hoću, a tako će i ostati, da ovu kampanju ne vodim onako kako se kampanje vode na ovim prostorima. Od mene nećete čuti da blatim oponente, od mene nećete čuti prazna obećanja, od mene moji oponenti neće čuti teške prljave osobne uvrede preko kojih se tako lako prelazi poslije kada dođe do raspodjele fotelja! Od mene nećete čuti ubijeđivanje da je netko gori od mene, već zašto mislim da neke stvari naš tim može i mora uraditi bolje. Nisam i neću svoju kampanju graditi na blaćenju i osobnom prepucavanju. To ću prepustiti onima koji su na ovoj političkoj sceni već desetljećima i koji su nerijetko međusobno jako dobro surađivali, a sada se zbog osobnih interesa međusobno vrijeđaju. Od mene nećete dobiti reakciju na primitivne napade onih koji samo znaju praviti konflikte, ali ne i nuditi rješenja. Od mene neće dobiti niti marke, lažni medijski i javni tapšači ramena da propovijedaju kako sam divan i krasan. No, jako sam spreman da branim svoje stavove, jako sam spreman da argumentima i činjenicama obrazložim planove, jako sam spreman da pojasnim zašto vjerujem u ovaj tim koji nudimo.

 

Stoga, pozivam sve kandidate, sve nositelje, sve prve među jednakima da u jednoj zajedničkoj i javnoj debati (za koju vjerujem da postoji veliko interesovanje javnosti i medija) odmjerimo snage, činjenice, planove i ideje, a uvrede i lažna obećanja ostavimo za mjesta gdje i spadaju. Pozivam nevladin sektor i medije da organiziraju jednu takvu debatu, pozivam građane Kantona Sarajevo da naprave pritisak da se ta debata i desi da se konačno, javno, direktno, oči u oči svi ovi koji se svađaju i vrijeđaju preko društvenih mreža, stranačkih botova i lažnih profila - odmjere snage i pojasne zašto bi baš oni trebali ovaj grad i ovaj kanton voditi naredne četiri godine.

 

Naivno ili ne, ipak ih pozivam jer želim da ovu zemlju počnemo mijenjati od sebe samih! Pozivam jer vjerujem da zaslužujemo i možemo bolje! Pozivam ih i podsjećam da Sarajevo će biti, a sve drugo može i proći, kako to pjesnik reče - napisao je Marjanović.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI