FOTO/ Veliki uspjeh mlade bh. sportašice

Bišćani dočekali svjetsku prvakinju u kickboxu Emu Bajrić: 'Nadam se da će biti još mnogo zlatnih medalja za moju BiH'

Sport 23.09.18, 17:50h

Bišćani dočekali svjetsku prvakinju u kickboxu Emu Bajrić: 'Nadam se da će biti još mnogo zlatnih medalja za moju BiH'
U završnici Svjetskog šampionata za kadete i juniore u italijanskoj Veneciji, Bišćanka je trijumfovala s 3:0 protiv Sandre Savatić iz Srbije, dok je u finalnom ogledu rezultatom 2:1 bila bolja od predstavnice Turske Devrim Aydin

 

- Teško je i objasniti koliko sam ponosna i sretna. Ovo je definitivno najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri. Do naslova najbolje na svijetu došla sam uz pomoć svojih trenera, kolega iz kluba i članova porodice, a naročito najzaslužnijeg za sve, glavnog trenera Rinalda Pikolotija. Nadam se da će biti još mnogo zlatnih medalja za moju Bosnu i Hercegovinu - rekla je Ema Bajrić na dočeku koji su joj pripremili sugrađani na Gradskom trgu u Bihaću.

 

Članica Kluba borilačkih sportova "Favorit BH“ i reprezentacije BiH ovog vikenda osvojila je titulu svjetske juniorske prvakinje u kickboxu. U završnici Svjetskog šampionata za kadete i juniore u italijanskoj Veneciji, Bišćanka je trijumfovala s 3:0 protiv Sandre Savatić iz Srbije, dok je u finalnom ogledu rezultatom 2:1 bila bolja od predstavnice Turske Devrim Aydin.

 

Zlatno odličje osvojila je u disciplini "Low kick“, u konkurenciji starijih juniorki do 60 kilograma.

 

-Rad se isplatio. Mnogo smo u ovo uložili i zbog toga u Bihaću sada imamo šampionku svijeta. Neizmjerno sam ponosan na Emu, ali i sve druge juniorske reprezentativce naše države - istakao je trener Rinaldo Pikoloti.

 

Vrhunskim rezultatom na šampionatu u Veneciji, Ema Bajrić je potvrdila evropsko zlato, osvojeno prošle godine u Skopju. Tako je sada aktuelna prvakinja Evrope i svijeta, te pobjednica Evropskog kupa u juniorskoj konkurenciji.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI