Rekao ono što je cilj svakog političara

Kandidat za Skupštinu ZDK Evelin Bitić: Moj lični interes je na prvom mjestu, ja ću krasti, ali ću dati i vama

Hronika 21.09.18, 20:53h

Kandidat za Skupštinu ZDK Evelin Bitić: Moj lični interes je na prvom mjestu, ja ću krasti, ali ću dati i vama
Bitić je u svom obraćanju javnosti preko svog zvaničnog Facebook profila napisao post u kojem je “otvorio dušu” pa vjerovatno napisao ono što je cilj svakog političara

 

Kandidat za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona ispred Pokreta demokratske akcije Bosne i Hercegovine ZDK Evelin Bitić javnosti se obratio s porukom da se kandidovao kako bi zaradio novac jer je to najbolji način da se zaradi.

 

Bitić je u svom obraćanju javnosti preko svog zvaničnog Facebook profila napisao post u kojem je “otvorio dušu” pa vjerovatno napisao ono što je cilj svakog političara.

 

- Odlučio sam se kandidirati na ovim izborima zato što želim da zaradim novac, nezaposlen sam i to je u ovo vrijeme i na ovim prostorima najbolji način da se zaradi, dakle da se bavim politikom i da tom prilikom zaradim novac. Iskreno vam kažem moj lični interes je na prvom mjestu, pa onda od vas ljudi. Ja ću krasti, ali ću dati i vama, dakle mora biti neka lova za mene ali će biti i za ostalu raju. Ovi to sad ne rade tako, nego rade samo u svoju korist. Suština je ako uzimate za sebe vi morate dati i narodu da bi vas narod volio, a vidite kakva je sad kriza u državi, neko krade ali ne daje narodu i onda je narod bijesan - poručio je Bitić.

 

Mnogi su njegov potez ocijenili kao poštenim obraćanjem javnosti, dok drugima izgleda kao satirični sadržaj.

 

 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI