Dragoslav Gane Pecikoza nakon mnogo godina

Najpoznatiji menadžer u regionu otkriva: Zašto mi je Johnny Štulić rekao da su za rat krivi 'Crvena jabuka' i Bajaga?

Showbizz 20.09.18, 19:57h

Najpoznatiji menadžer u regionu otkriva: Zašto mi je Johnny Štulić rekao da su za rat krivi 'Crvena jabuka' i Bajaga?
Rekao mi je: 'Ti ćeš u pakao zbog Crvene jabuke'

 

 

Jedan od najvećih menadžera sa ovih prostora Dragoslav Gane Pecikoza u intervjuu za Nedeljnik je ispričao kako je sa Branimirom Johnnyjem Štulićem bio u vojsci?


- Bili smo u istoj kasarni u Kraljevu. On je bio 'prašinar', a ja auto-jedinica. U kasarni su ga zvali 'Paganini'. Svirao je klasičnu gitaru i tada nije niko znao za njega. Sjedi na stepenicama i svira... - ispričao je između ostalog.


- Bio sam izvršni producent i finansijer njegovog posljednjeg albuma. Bio je to album 'Blase'. Snimali smo ga 1997. u Diseldorfu. Rekao mi je: 'Ti ćeš u pakao zbog Crvene jabuke.' Govorio je da su za rat krivi Crvena jabuka i Bajaga jer je Bajaga pjevao 'Zažmuri', a on je uvijek pjevao 'Otvori oči' da ljudi vide da dolazi nesreća.


Gane Pecikoza za Nedeljnik priča i o zabrani Bajaginih koncerata koji nisu zasmetali ovom muzičaru da rasproda tamošnju turneju, kako je provodio dane sa Štulićem u vojsci, kako je unio 39 šlepera pomoći za opkoljeno Sarajevo, vodio Radeta Šerbedžiju na dan početka sukoba u Bosni kod Gorana Milića i evakuisao njega i Partibrejkerse iz grada sa barikadama...

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI