Drama u stranci 20-ak dana prije izbora

Raspad sistema u SDA: Otkazali podršku i povukli kandidaturu Adnana Efendića, a razlog je...

Front 20.09.18, 16:23h

Raspad sistema u SDA: Otkazali podršku i povukli kandidaturu Adnana Efendića, a razlog je...
U dopisu koji je u posjedu Avaza navodi se da je razlog za ovakvu odluku analiza nastupa Adnana Efendića na posljednjoj sjednici Kadrovske komisije KO SDA Sarajevo, u ulozi predsjednika Komisije

 

Općinski odbor SDA Novi Grad Sarajevo donio je zaključak kojim se uskraćuje podrška i povlači prijedlog kandidature Adnana Efendića na listi SDA za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH.

 

O tome su obaviješteni 17. septembra i Kantonalni izvršni odbor SDA Sarajevo i Predsjedništvo SDA, a informacija je upućena i prema mjesnim odborima ove stranke.

 

Ovakva dešavanja u SDA dolaze svega dvadesetak dana pred izbore.

 

U dopisu koji je u posjedu Avaza navodi se da je razlog za ovakvu odluku analiza nastupa Adnana Efendića na posljednjoj sjednici Kadrovske komisije KO SDA Sarajevo, u ulozi predsjednika Komisije.

 

- Općinski odbor SDA nije kandidirao Adnana Efendića za nosioca liste, ali je on pokušao zloupotrijebiti poziciju predsjednika Kadrovske komisije i dati prednost samom sebi te se pozicionirati na to mjesto. Zbog svega navedenog Efendić više nije kandidat za navedenu listu te mu se uskraćuje podrška za sve funkcije koje obnaša u organima SDA za koje je predložen od Općinskog odbora SDA Novi Grad – stoji u dopisu koji je potpisao Huso Ćesir, predsjednik OO SDA Novi Grad.

 

adnan-efendic-sda

 


(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI