video/ ne biste mu se voljeli naći na putu

Kakav fokus, kakva posvećenost - meta je nemoćna: Pogledajte kako Putin testira novi Kalašnjikov!

Hronika 20.09.18, 10:54h

Kakav fokus, kakva posvećenost - meta je nemoćna: Pogledajte kako Putin testira novi Kalašnjikov!
Tako je Putin iz nove snajperske puške SVCh-308 ispalio pet metaka na mete udaljene 600 metara. Riječ je o poluautomatskoj pušci koja će se proizvoditi u dva kalibra za ruski standard i NATO standard

 

Poznato je da je predsjednik Rusije Vladimir Putin vrlo svestran, pa ga je tako već cijeli svijet vidio kako jaše konja, upravlja podmornicom, igra se s tigrovima, igra hokej.

 

Ovog puta u svoje je ruke primio snajper i okušao se i u toj ulozi. Naime, tokom posjete jednom vojnom parku na Kubinki, Putin je prilikom razgledavanja galerije snajperskog oružja koje proizvodi koncern Kalašnjikov odlučio da ga i sam testira.

 

Tako je Putin iz nove snajperske puške SVCh-308 ispalio pet metaka na mete udaljene 600 metara. Riječ je o poluautomatskoj pušci koja će se proizvoditi u dva kalibra za ruski standard i NATO standard.

 

Za sada je poznato da će se ova puška u dizajnerskom ali i funkcionalnom smislu razlikovati od tradicionalne sheme koja je karakteristična za sovjetske/ruske snajperske puške.

 

Zahvaljujući velikom interesu stranih partnera za novom snajperskom puškom, kako ističu nije upitan visok izvozni potencijal, prenosi 100posto.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI