Dramatično pred izbore nakon stranačkog raskola

SDA Banovići optužuje: Imamo dokaze da policijski službenici lijepe plakate PDA, da nas uhode i fotografišu!

Front 17.09.18, 11:18h

SDA Banovići optužuje: Imamo dokaze da policijski službenici lijepe plakate PDA, da nas uhode i fotografišu!
Tražimo od vas da poduzmete sve moguće mjere kako bi se predstojeća izborna kampanja sprovela što transparentnije i konkretnije za sve političke subjekte. U suprotnom biti ćemo prinuđeni objaviti javno fotografije policijskih službenika Policijske stanice Banovići na kojima se jasno vidi kako uniformisani lijepe plakate PDA, saopćeno je iz OO SDA Banovići

Stranka demokratske akcije (SDA) Banovići uputila je dopis MUP-u Tuzlanskog kantona, Policijskoj stanici Banovići, OSCE-u, CiK-u BiH i medijima koji u nastavku prenosimo u cjelosti:

 

- Obzirom da su nam povrijeđena Izborna prava na više načina, imamo potrebu da vas obavijestimo da niste osigurali ambijent za provođenje izborne kampanje.

 

Od službenika PS Banovići očekujemo da rade svoj posao profesionalno. Raspolažemo informacijama i dokazima da pojedini policijski službenici za vrijeme službe učestvuju i pomažu u lijepljenju plakata PDA, te nas kao političke protivnike uhode, fotografišu i ponašaju se neprofesionalno. Isto tako, dužni smo vas obavijestiti da su nam više puta uništeni plakati na područji cijele općine. Svjedoci smo brojnih fizičkih i verbalnih napada na naše aktiviste i članove. Tražimo od vas da poduzmete sve moguće mjere kako bi se predstojeća izborna kampanja sprovela što transparentnije i konkretnije za sve političke subjekte. U suprotnom biti ćemo prinuđeni objaviti javno fotografije policijskih službenika Policijske stanice Banovići na kojima se jasno vidi kako uniformisani lijepe plakate PDA.

 

Predsjednik OO SDA Banovići

Bego Gutić

 

sda-banovici

 

 

BLIN
KOMENTARI