Otkriveni detalji monstruoznog zločina

Ubio tek rođenog sina: Bebu u košari bacio u provaliju kod Mostara, pa policiju odveo do tog mjesta

Hronika 15.09.18, 15:47h

Ubio tek rođenog sina: Bebu u košari bacio u provaliju kod Mostara, pa policiju odveo do tog mjesta
Šimić i njegova supruga imaju troje maloljetne djece, a koju im je nakon ovog šokantnog događaja oduzeo Centar za socijalni rad iz Gruda

 

Miroslav Šimić (56) osumnjičen je da je ubio svog nekoliko dana starog sinčića tako što ga je bacio kraj puta u mjestu Miljkovići kraj Mostara. Očekuje ga saslušanje kod dežurnog tužitelja.

 

Nakon završene obdukcije nad tijelom novorođenčeta utvrđena je nasilna smrt. Policija sada sumnjiči oca djeteta, Miroslava Šimića (56) iz mjesta Dragićina u općini Grude, da je ubio svog sinčića. Očekuje ga saslušanje kod dežurnog tužitelja koji će odlučiti o pritvoru.

 

Nestanak bebe, rođene 2. septembra, policiji je prijavio otac majke (27) djeteta, jer je ostatku porodice bilo čudno kako to da bebe nema, a iz rodilišta je 6. septembra otpuštena sasvim zdrava. Nakon razgovora s policijom, otac bebe Miroslav Šimić odveo je policiju do grmlja gdje su bacili dijete.

 

- M. Š. se sumnjiči da je dana 6. septembra 2018. godine u poslijepodnevnim satima, po prethodnom dogovoru sa suprugom da liše života svoje tek rođeno muško dijete, a neposredno nakon što su ga izveli iz Kliničke bolnice u Mostaru, zaustavio vozilo u mjestu Kobilovača u blizini Mostara te bacio košaru u kojoj se nalazilo novorođenče u provaliju pored puta. Uslijed ozljeda nanesenih ovim činom kod novorođenčeta je nastupila smrt - saopćeno je iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije.
 

Mrtvo novorođenče je pronađeno u srijedu pored ceste Mostar-Čitluk. Utvrđeno je da je dječak rođen prije više od sedam dana te da su ga roditelji bacili u grmlje u mjestu Miljkovići. Mrtvo tijelo su pronašli policajci.

 

Šimić i njegova supruga imaju troje maloljetne djece, a koju im je nakon ovog šokantnog događaja oduzeo Centar za socijalni rad iz Gruda.

 

- Djecu smo smjestili u Majčino selo u Međugorju na rok od dva mjeseca. Rješenje smo dostavili Tužilaštvu u Mostaru - rekao je Veselko Pezer, direktor Centra.

 

Radnici Centra za socijalni rad iz Gruda bili su prisutni tokom privođenja majke, koja je nakon svjedočenja u ovom slučaju puštena.

 

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI