Predsjednik Srbije brani svoje savjetnike

'Ispao sam glup': Vučić se izvinio javnosti zbog izjave o peračima prozora

Front 15.09.18, 15:21h

'Ispao sam glup': Vučić se izvinio javnosti zbog izjave o peračima prozora
To je bila glupost i ja sam ispao glup. Nije bilo loše namjere, a čak i da je bilo, ne vidim da bi to moglo da promijeni suštinu stvari o kojoj sam govorio, zaključio je Vučić

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izvinio se danas zato što je, kako je rekao, pogriješio kada je juče na konferenciji za novinare rekao da na svakih deset sekundi u Americi strada po jedan perač prozora.

 

– Imam nešto što mi je pomalo neprijatno, pošto moram da se izvinim građanima Srbije za glupost koju sam sinoć izgovorio, odnosno grešku koju sam napravio. Pošto mnogi su jedva dočekali, pošto nisu mogli da kažu bilo šta o suštini onoga o čemu sam pričao – rekao je Vučić i dodao:


– To je sa nekog šaljivog sajta uzeto i nisu krivi moji savjetnici, kako su mnogi potrčali da ih optuže, ja sam kriv. Da sam malo razmislio, da nisam bio umoran, odmah bih shvatio.

 

Vučić je rekao da je “normalno da griješite, iako su mnogi to jedva dočekali”, a da će ovu priliku iskoristiti da pohvali svoje savjetnike i svoj tim, koji je, kako je kazao, tim koji je uvijek pobjeđivao i koji će uvijek pobijeđivati, piše Blic.

 

– To je bila glupost i ja sam ispao glup. Nije bilo loše namjere, a čak i da je bilo, ne vidim da bi to moglo da promijeni suštinu stvari o kojoj sam govorio – zaključio je Vučić.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI