Pres-konferencija povodom šest mjeseci od stradanja mladića

Davor Dragičević pokazao dokumente koji demantuju policiju: 'David je ubijen i čitav MUP RS zna ko ga je ubio'

Hronika 14.09.18, 14:17h

Davor Dragičević pokazao dokumente koji demantuju policiju: 'David je ubijen i čitav MUP RS zna ko ga je ubio'
Rekao je da je njegov sin "otet u centru Banje Luke, šest dana silovan, maltretiran, masakriran i na kraju bačen u kanalizaciju s jasnom porukom nalogodavaca, egzekutora šta se svima može dogoditi, ukoliko budu protiv njih“

 

Davor Dragičević, otac stradalog banjalučkog mladića Davida, tvrdi da će taj slučaj završiti u sudu u Strazburu, jer, mišljenja je, nadležne institucije Republike Srpske ne žele da ga riješe.

 

Kaže da je "njegov sin ubijen, a da čitav MUPRS-a zna ko ga je ubio“.

 

-Iza ubistva Davida Dragičevića stoji RS i ovaj slučaj se može riješiti za dva minuta i ne treba nikome ni izbori ni predizborna kampanja - ustvrdio je Dragičević na konferenciji za novinare u Banjoj Luci, na kojoj je prikazan i video u povodu šest mjeseci od stradanja ovog mladića.

 

Naveo da on nije umiješao politiku u sve ovo.

 

-Zna se ko je umješao politiku u ovaj slučaj – ustvrdio je.

 

Dragičević kaže da će 5. oktobra doći “kod sina na trg, pošto na groblje ne može”.

 

Rekao je da je njegov sin "otet u centru Banje Luke, šest dana silovan, maltretiran, masakriran i na kraju bačen u kanalizaciju s jasnom porukom nalogodavaca, egzekutora šta se svima može dogoditi, ukoliko budu protiv njih“.

 

Vlastima i opoziciji je poručio "da je stvarao RS i nije njen rušitelj, ali ne želi da živi u sistemu koji već šest mjeseci zataškava organizovano ubistvo 21-godišnjaka“.

 

Kako je ustvrdio, kako se bliže izbori svjestan je da će biti "sve veći pritisak lično na njega i članove grupe 'Pravda za Davida'".

 

Na konfereniji za novinare su pokazani dokumenti koji, kako je rečeno, osporavaju sve što je izrečeno na konferenciji za novinare u banjalučkoj policiji 26. marta, nakon što je pronađeno beživotno tijelo Davida Dragičevića.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI