Detalji policijske akcije u ljetovalištu u Antaliji

Vođa 'škaljarskog klana' uhapšen u društvu Dejane Živković: Turski specijalci ga okovali pred čuvenom manekenkom

Hronika 13.09.18, 20:50h

Vođa 'škaljarskog klana' uhapšen u društvu Dejane Živković: Turski specijalci ga okovali pred čuvenom manekenkom
Jovan Vukotić (38) uhapšen je u Turskoj u društvu sa manekenkom Dejanom Živković (26), inače kćerkom ambasadora Srbije u Kongu, poznatom i po vezama s fudbalerima Vladimirom Stojkovićem i Lolom Smiljanićem i bh. teniserom Damirom Džumhurom

 

Kotoranin Jovan Vukotić (38), koji je označen kao vođa "škaljarskog klana", uhapšen je u turskom ljetovalištu Antalija u društvu svoje nevjenčane supruge, srpske manekenke Dejane Živković (26), saznaje Kurir.

 

Vukotić i Živkovićeva, kako izvor Kurira otkriva, duže od mjesec dana živjeli su u iznajmljenoj kući u oblasti Lara u ovom ljetovalištu, a od aprila ove godine putovali su po Evropi zajedno. Dejana Živković, inače kćerka ambasadora Srbije u Kongu Radomira Živkovića, koja je poznata i po ljubavnoj vezi koju je imala sa golmanom Vladimirom Stojkovićem Stojketom, sa Vukotićem je bila u vezi i tokom 2014, ali do hapšenja u Turskoj nije bilo poznato da su obnovili ljubavnu romansu.

 
Putovali po Evropi

 

- Jovan je uhapšen u nedjelju, kada je sa nevječanom suprugom otišao do jedne prodavnice. Čim su izašli iz skupocjenog automobila, prišli su im turski policajci i uhapsili vođu "škaljaraca", za kojim je Grčka raspisala Interpolovu potjernicu zbog sumnje da je organizovao šverc 135 kilograma kokaina. Kod njega je tada pronađen i falsifikovani makedonski pasoš. Naočigled srpske manekenke stavljene su mu lisice i odveden je u pritvor - kaže izvor Kurira.

 

Sagovornik otkriva i da su u posljednjih nekoliko meseci vođa "škaljarskog klana" i manekenka zajedno boravili u Španiji, Ukrajini i Poljskoj.


- On je putovao sa makedonskim pasošem, u kom je bilo upisano drugo ime, ali stavljena njegova fotografija, dok je Dejana koristila svoj pasoš. Upravo je zbog ovog pasoša protiv njega pokrenut postupak pred Drugim osnovnim tužilaštvom, u koje je juče, uz jake mjere obezbjeđenja pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice, doveden na saslušanje - otkriva sagovornik.

 

Kotoranin je, podsjetimo, poslije hapšenja u nedjelju, u ponedjeljak u večernjim satima deportovan u Srbiju. U policijskom pritvoru bio je do danas, kada mu je na prijedlog tužilaštva zbog falsifikovanja pasoša određen pritvor do 30 dana.

 

Specijalci naoružani dugim cijevima, sa fantomkama na glavama, dovezli su ga u zgradu u Katanićevoj ulici na Vračaru na saslušanje. Tokom privođenja je vođi "škaljarskog klana" iz bezbjednosnih razloga na glavu stavljena fantomka.

 

- Vukotić iz Antalije u Srbiju nije prebačen komercijalnim čarterom, već specijalnim letom na kom je on bio jedini putnik, a društvo su mu pravili specijalci. Tokom čitavog leta nije mu skidan povez sa očiju, a putovao je u šorcu i japankama, obučen onako kako je i uhapšen. Turska policija mu je prije protjerivanja omogućila da ponese nešto garderobe, pa se presvukao tek pošto je priveden u srpski MUP - otkriva izvor upućen u istragu.

 

Čuvaju ga specijalci

 

Na aerodromu "Nikola Tesla" predat je u ruke antiterorističkoj jedinici, čiji su pripadnici budno motrili na njega.


- Mjere obezbjeđenja kakve je Vukotić imao do sada nisu viđene. Isti tretman biće nastavljen i u posebnoj pritvorskoj jedinici. Specijalci pod maskama od njega se nisu odvajali ni na trenutak, čak ni dok je bio u policijskom pritvoru - otkriva Kurirov sagovornik.


Saslušanje u tužilaštvu, kako saznaju, trajalo je do kasnih popodnevnih sati.


- Vukotić je djelimično priznao krivično djelo, rekao je da je koristio falsifikovani makedonski pasoš, ali samo u inostranstvu - kaže sagovornik upućen u istragu. Sporni pasoš, kako navodi, pronađen je u kući u kojoj su Vukotić i Dejana Živković boravili u turskom ljetovalištu.

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI