Iz SBB-a odgovorili na prozivku iz SDA

Radončić nema niti jedan razlog da bježi od trećerazrednog političara i vječito ukočenog Džaferovića!

Front 12.09.18, 19:20h

Radončić nema niti jedan razlog da bježi od trećerazrednog političara i vječito ukočenog Džaferovića!
Uzimajući u obzir ukupan životni rezultat, Radončiću je ispod nivoa da debatuje sa Džaferovićem. Za kanididata i određenu funkciju može se prijaviti svako, ali to uopće ne znači da je neki anonimus time stekao pravo da ravnopravno debatuje sa Radončićem

 

Povodom saopćenja SDA da su Fahrudin Radončić i Denis Bećirević navodno pobjegli iz debatne emisije sa Šefikom Džaferovićem zakazanoj na N1, SBB saopćava:

 

- Kao super obrazovan čovjek, intelektualac poznat po širokom vokabularu i uspješan poduzetnik, ministar, predlagač više usvojenih zakona, čovjek sa impresivnom predratnom, ratnom i poratnom biografijom, Fahrudin Radončić nema niti jedan razlog da bježi od jednog aparatčika i trećerazrednog političara, koje je imenovala familija Izetbegović za kandidata, a ne stranačka većina.

 

Uostalom, koliko se Radončić boji smotanog Džaferovića, neka SDA pogleda transkripte sa sjednice Državnog parlamenta od 29. augusta 2013. godine, kada je Radončić, u funkciji ministra sigurnosti BiH, na sjednici Predstavničkog doma potpuno devastirao neelokventnog i vječito ukočenog Šefika Džaferovića.

 

Uzimajući u obzir ukupan životni rezultat, Radončiću je ispod nivoa da debatuje sa Džaferovićem. Za kanididata i određenu funkciju može se prijaviti svako, ali to uopće ne znači da je neki anonimus time stekao pravo da ravnopravno debatuje sa Radončićem.

 

Uostalom, Pres-centar SDA zaboravlja da se u prošloj kampanji za Predsjedništvo BiH Bakir Izetbegović nije htio pojaviti niti u jednoj debatnoj emisiji, ali je to svako protumačio njegovom strateškom odlukom, a ne kukavičlukom ili strahom kako to sada SDA prljavo pokušava podvaliti Radončiću ili Bećireviću.

 

Zbog objektivnog informiranja gledaoca N1, Radončić je u vrijeme predloženog snimanja emisije imao dvadesetak stranih novinara i to je usmeno objasnio čelnicima N1 - stoji u saopćenju SBB-a.

 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI