FOTO/ Uz veliki trud i odricanje

Pjevačica Dalal Midhat javno progovorila o bolesti sa kojom se bori i pokazala nevjerovatnu transformaciju

Showbizz 04.09.18, 16:51h

Pjevačica Dalal Midhat javno progovorila o bolesti sa kojom se bori i pokazala nevjerovatnu transformaciju
Godinama se borila protiv bolesti, a danas rado dijeli savjete ženama kako da žive sa ovom bolešću

 

Bh. pjevačica Dalal Midhat prije nekoliko godina progovorila je o zdravstvenom problemu koji je uzrokovao naglo debljanje.

 

Problemi su počeli tokom trudnoće kada je saznala da se mora boriti sa takozvanom inzulinskom rezistencijom i gestacijskim dijabetesom.

 

Godinama se borila protiv bolesti, a danas rado dijeli savjete ženama kako da žive sa ovom bolešću.

 

- Stalno mi pišete o tome koliko sam hrabra jer sam javno progovorila o svojim problemima, zdravstvenim ili privatnim, koji su me zadesili a vjerujte, za to nije trebala nikakva hrabrost. Hrabriji su oni koji prolaze puno veće probleme, i bore se šutnjom jer ih niko ne sluša niti želi čuti. Ono što sam ja željela postići je podizanje svijesti o problemu koji je često skriven i mnogi ga doktori nisu otkrili svojim pacijentima. Jako mi je drago kada mi šaljete svoje transformacije i kada vidim koliko ste sretni jer ste postigli to svojim trudom i odricanjem, jer ste na kraju samo vi zaslužni za takav uspjeh. Znam koliko je teško i s koliko se podsmjehivanja suočavaju svi koji, iz ovog ili onog razloga, imaju višak kilograma. Više od 70 posto ljudi koji ne mogu postići svoju idealnu težinu imaju inzulinsku rezistenciju. Upamtite to dobro, svi vi, koji odlučite, nekome predbacivati jer ste vi eto, u onih sretnih 30 posto - napisala je Dalal i pokazala fotografiju transformacije.

 

dalal-midhat-mrsanje

 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI