OD 1. DO 8. SEPTEMBRA

U Orašju počeli 'Dani hrvatskog filma': Tradicija koja traje 23 godine

Kultura 02.09.18, 10:41h

U Orašju počeli 'Dani hrvatskog filma': Tradicija koja traje 23 godine
U okviru festivala bit će predstavljeno osam filmova i to šest filmova iz najnovije hrvatske kinematografije koji su prikazani na ovogodišnjem filmskom festivalu u Puli, te gostujući filmovi iz BiH i Srbije

 



Filmski festival "Dani hrvatskog filma" u Orašju svečano je otvoren u subotu navečer i trajat će do 8. rujna. 


Na otvaranju 23. po redu festivala u kino dvorani u Orašju tradicionalno se okupio veliki broj glumaca, redatelja i osoba iz svijeta filma, hrvatskog glumišta, prijatelja festivala. 


U okviru festivala bit će predstavljeno osam filmova i to šest filmova iz najnovije hrvatske kinematografije koji su prikazani na ovogodišnjem filmskom festivalu u Puli, te gostujući filmovi iz BiH i Srbije. 


Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović nazočio je u svojstvu visokog pokrovitelja svečanom otvaranju festivala, čiji je organizator Udruga Filmski festival Dani hrvatskog filma Orašje. 


Otvarajući festival, Čović je kazao kako Orašje s ovom produkcijom film festivala stvara jednu potpuno novu dimenziju, te je iskazao zadovoljstvo što je i ove godine, s različitih strana RH i BiH došlo na ovaj tradicionalni festival filma, kako bi se podijelila radost i s lokalnim ljudima. 


On je uputio i zahvalu Ivi Gregureviću, inicijatoru tog velikog kulturnog događaja u Orašju te poželio svima da uživaju u filmskoj umjetnosti tijekom trajanja festivala.

 


(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI